Rene van den Abeelen is meer dan de presentator van Muziektherapie

rene van den Abeelen prive studio

Of ik wat wilde schrijven over de boeken die ik de afgelopen jaren heb gepubliceerd, voeg Cor Toorenburg, hoofdredacteur van Omroep Almere. Nou, daar gaan we.

Radio Noordzee Nationaal

Een boek waar ik al tijden over liep te denken was ‘mijn verhaal’ over de eerste jaren van Radio Noordzee Nationaal. Alleen pakte het nogal anders uit dan in eerste instantie de bedoeling was. Toen ik notities zat te maken, was het telkens ‘hoe zat dàt ook alweer’ en ‘wie deed ook alweer zus en zo’. En dus besloot ik de opzet te veranderen. Het werd wel mijn verhaal, maar met in de tijdlijn ook herinneringen van collega’s. Verschillende jocks en nieuwslezers, iemand uit het management, het hoofd techniek, iemand van sales, iemand van de administratie, iemand van marketing… En daarna legde ik ook nog contact met de vroegere minister van cultuur en haar topambtenaar.

Het werd een zeer compleet kijkje achter de schermen van het radiostation dat geschiedenis schreef als eerste officiële commerciële radiostation van Nederland!
Jerney Kaagman, Peter Teekamp, Marc Jacobs, Will Luikinga, Hedy d’Ancona en talloze anderen komen aan het woord in dit unieke document.

Perfecte vriendjes

Toen dat boek was verschenen, leek het me leuk om verhaaltjes die ik in de loop der jaren over onze katten had geschreven te bundelen in een boekje. Perfecte Vriendjes staat vol anekdotes, leuke en soms ook trieste verhaaltjes, en foto’s van alle hoofdpersonen: twee Minou’s, Bobbeltje, Pamela, Thomas, Beertje, Cowboy en Phoenix.

Jan de Hond legendarische gitarist

Niet veel later kwam ik door mijn radioprogramma Muziektherapie in contact met de legendarische sologitarist van ZZ en de Maskers: Jan de Hont. Toen hij een keer in de studio langskwam om een promo in te spreken, raakten we zo heerlijk aan de praat dat dat uitmondde in een serie uitgebreide babbelsessies om zijn biografie te schrijven. Het werd een fantastisch document met schitterende verhalen en weetjes uit een geruchtmakende carrière en omdat Jan een indrukwekkend fotoarchief heeft, staat het boek bol van unieke afbeeldingen.

Tis allemaal niks

En dan een heel ander boek… Al decennia lijd ik aan depressiviteit. Dat is een ziekte die het leven van heel wat mensen grondig verziekt. En dat er, nog steeds, ongelooflijk veel onbegrip over bestaat, maakt het voor mij en mijn lotgenoten alleen maar erg veel onaangenamer. Na een stevige crisis besloot ik een Facebookpagina te beginnen waar ik schreef over wat depressiviteit met mij doet; gewoon om te pogen wat begrip te kweken. Toen die pagina vijf jaar bestond, heb ik bijna alle tekstjes gebundeld in een dikke pocket ’Tis Allemaal Niks’.
Geen vrolijk boekwerkje, maar wel iets waar lotgenoten, hun gezin, familie, vrienden en collega’s, en zelfs hulpverleners wat aan hebben.

Alle vier de boeken zijn bij elke boekhandel te bestellen, ook online, maar gesigneerde exemplaren kunnen natuurlijk alleen rechtstreeks bij mij worden besteld.
Intussen schrijf ik op Facebook geregeld over onze nieuwe kittens, Connery en Clooney, en er zijn al een tijdje plannen voor nog twee boeken, dus mijn toetsenbord krijgt het nog zwaar!

Dankwoord van onze hoofdredacteur

Rene van Abeelen is een DJ in hart en nieren. Heeft heel veel jaar hier in Almere gewoond en is sinds enkele maanden geleden verhuist naar Limburg samen met zijn vrouw en inmiddels nieuwe kittens. Van uit zijn thuis studio maakt hij elke week een uur vullend programma MuziekTherapie. Wij zenden dat elke week uit op zaterdag van 10 tot 11 uur. muziek om bij wakker te worden. Elke week nieuwtjes en weetjes. Met veel genoegen heeft Rene er mee ingestemd dat wij elke week op dinsdag en donderdag middag van 15-17 uur oudere afleveringen kunne laten horen. Rene noemt dat “Uit de kluis van MuziekTherapie” heeft u tijd, zet de stream aan en geniet.

Namens de omroep hartelijk dank voor al je inzet
Cor Toorenburg

Foto volgt.

Written by