Hallo Almere – 24-08-2020

Weer een nieuwe aflevering van de de podcast voor mensen die in isolatie hebben gezeten zowel thuis als in een verzorgingstehuis. Maar ook voor hen die werkzaam zijn in de zorg. We behandelen telkens wat onderwerpen die ons bezig houden, telefonische interviews en ons spelletjes programma hersengymnastiek. Maar u kunt ook de studio bellen 036-3690072 of 036-3690073. U komt dan live in de radio uitzending. Die is wekelijks op maandag van 11-12 uur. en uiterlijk op woensdag op de podcast. Voor nu veel luister plezier

In deze uitzending van Hallo Almere: de vaste gast Vincent Neel over de slechte bereikbaarheid van instellingen tijdens de coronaperiode.
En natuurlijk muziek met het thema: Amsterdam.
Presentatie en techniek: Cor Toorenburg 
Presentatie en redactie: Regina van Oorschot

We praten met Leroy van der Hurk over zijn nieuwe project Dubbeltje/Kwartje. Schilderijen die te koop zijn en waarvan de bedoeling is dat ze in zorginstellingen komen te hangen. Leroy is rapper-singer/songwriter en staat bekend als De Ritmische Dichter.  Hij heeft veel affiniteit met de zorg. https://www.facebook.com/DeRitmischeDichter/
Zijn nieuwste nummer is “Jouw Liefde” over ervaringen met dementie. Een nummer dat hij samen schreef en zingt met Mo Hamming.“Jouw Liefde”https://youtu.be/YqhVpa7CE9k

Ook spreken we met Els van Boxtel van Wensjes. Een stichting die veel doet aan armoedebestrijding. www.wensjesalmere.nl
Ook hebben we het over de Gedenktuin Inaya voor ‘vlinderkindjes’.
https://www.facebook.com/Inayavlindertuin/?ref=page_internal

Verder in de uitzending Hein Walter. Hein is zorgkunstenaar en heeft zijn atelier in Zorgcentrum de Archipel. Het project waar hij nu o.a. mee bezig is, is om samen met bewoners e.a. en diverse kunstenaars ansichtkaarten te maken. Men kan een aanvraag doen om zo’n kaart te ontvangen. www.heinwalter.nl

Deze podcast is in samenwerking met InnerCircle en wordt ondersteunt door oa Rabo Bank Almere en het Oranje Fonds

Overige gerelateerde artikelen