Montfoort komt goed weg bij FC Almere.

Tweedeklasser FC Almere had de laatste bekerwedstrijd ruim moeten winnen van eersteklasser Montfoort. De ploeg van trainer Charles Loots had de eerste helft de eersteklasser op een ruime achterstand moeten zetten maar mede door het goede keeperswerk van Stephan Adrichem bleef de schade voor de ploeg uit Montfoort beperkt tot een doelpunt.

FC Almere was voor de rust de betere ploeg met diverse mogelijkheden voor Jeffrey O’Brien en Roger Onkenhout. Het goed opbouwende spel van de Almeerders was voor de gasten lastig te bespelen. In de 7e minuut kreeg Almere dan ook de beloning, Na een aardige aanval was het Nino van Jaarsveld die met een harde knal de 1-0 kon aantekenen en dat was verdiend. Montfoort met twee snelle buitenspelers deed ook wel wat terug maar was vlak voor doel te onzuiver met de mogelijkheden. Almere nam weer het heft in handen en nadat in deze fase een schot van Almeerder Tim Smit werd geblokkeerd counterde Montfoort  via de rechtervleugel en was de harde schuiver van Bakker te veel voor Almere-goalie Nordin Vermeulen 1-1.

Buitenspel

Halverwege de eerste helft kwam Almere terecht op 2-1 door Devinjo Plet maar arbiter Bora zag buitenspel wat niet kon gezien dat een Monfoort-speler de bal nog aanraakte maar de goal werd wel geannuleerd. Diezelfde Plet kwam nog eens in scoringspositie maar zijn inzet ketste via de lat het veld weer in. Almere deed zich in deze fase dus tekort en had voor de rust de eersteklasser al op een aardige achterstand kunnen zetten. De rust ging dan ook met 1-1 in.

nonchalance

In het tweede bedrijf had FC Almere eerst de overhand maar later sloop er een nonchalance in de ploeg en had Montfoort daar zomaar van kunnen profiteren, de IJsselsteiners deden dit niet en kon Almere weer wat op adem komen maar was uiteindelijk ook niet in staat om het betere spel van de eerste helft toch nog in doelpunten uit te drukken.

Het werd uiteindelijk 1-1 en gaat Montfoort door in de beker en kan FC Almere zich optimaal gaan focussen op de competitie als men a.s. zaterdag  dan Purmerstein thuis ontvangt.