Waterwijk bekert verder na winst op VVIJ (2-1).

Zaterdag tweedeklasser Waterwijk heeft een aardige voorbereiding achter de rug voordat zaterdag de competitie aanvangt. Trainer Ben Vis kijkt tevreden terug op de voorbereiding. Zijn ploeg gaat verder in de beker en men is klaar voor het grote werk. Zaterdag kon hij niet beschikken over Peter van Dongen wegens een blessure maar de trainer gaat er van uit dat hij zaterdag kan starten.

De bekerwedstrijd tegen het IJsselsteinse VVIJ was geen groots duel, het kenmerkte zich door veel balverlies aan beide zijden maar er was veel inzet en dat vergoede veel. Waterwijk was wel de ploeg die domineerde tijdens deze wedstrijd. De Almeerders kregen twee honderd procent kansen maar Willemars en Inge kwamen niet tot score. In de 30e minuut dan toch de 1-0 voor de thuisploeg, na goed werk van Rayannique Inge en Lindo Pourchez kon Douwe Willemars dan toch scoren: 1-0. VVIJ deed wel wat terug maar Waterwijk hield stand en nog voor de rust moesten de gasten met 10 man verder door een onhandige charche van een VVIJ-speler. Het bleef tot de rust echter bij deze stand.

Licht veldoverwicht

In de tweede helft wat wisselingen bij Waterwijk maar men hield toch wel een licht veldoverwicht. In de 68e minuut verdubbelde Waterwijk dan ook de voorsprong, na goed werk van invaller Lesley Vlieger kon Mitch Vogel de 2-0 scoren. Waterwijk kreeg nog de kans om de voorsprong verder uit te bouwen maar deed dat niet. Hierna een gelijkopgaand duel met  wat slordigheden bij Waterwijk en daar profiteerde VVIJ in de slotfase dan ook van door er 2-1 van te maken. Verder gaf de thuisclub niets meer weg en bleef het bij deze stand en verzekerde Waterwijk zich hiermee van de volgende bekerronde.

Waterwijk denkt klaar te zijn voor de competitie en hoopt a.s. zaterdag tegen FC Zaandam deze goede reeks voort te zetten!