Waterwijk (zondag) pakt eerste winst in nieuwe seizoen (3-2).

Zondag vierdeklasser Waterwijk begon zwak aan het duel met  VVU Ardahanspor en wilde de tegenstander direct pijn doen. Dat lukte niet waardoor men zelf in de problemen raakte en onder druk kwam te staan.

Na  20 minuten kwamen de Almeerders beter in de wedstrijd en waren er ook kansen. Deze mogelijkheden werden de eerste helft niet benut dus ging de rust met een dubbelblanke stand in want ook de gasten hadden moeite met scoren.

Fanatieker

In de tweede helft deed Waterwijk het beter er werd fanatieker gespeeld en werd de tegenstander aardig onder druk gezet. Via Sem Kleijne Snuverink werd de bal veroverd en kwam hij oog in oog met de keeper maar de doelman redde voor zijn team en bleef de score uit. Waterwijk behield het meeste balbezit en zette de thuisclub nog meer onder druk maar de openingstreffer viel aan de andere kant toen een counter goed werd uitgevoerd:0-1. Waterwijk kwam wel weer goed terug maar bleek toch kwetsbaar en moest toezien dat de gasten ook de 0-2 produceerde.

Mooie combinaties

Hierna kwam Waterwijk sterker terug en via een mooie combinatie werd Sem Kleijne onderuit gehaald, de toegekende strafschop werd door Anjo Baalbergen beheerst ingeschoten:1-2. Waterwijk kreeg nog meer zelfvertrouwen en het duurde niet lang of de gelijkmaker was een feit, een goede actie van Amine Sefiani bracht de bal bij de goed meegekomen Fraissel Radahi die de kans keurig verzilverde: 2-2. De gasten probeerde wel om het tij te keren maar toen Waterwijk later door Kay Gaiser via de lat snoeihard de 3-2 scoorde was de wedstrijd gespeeld. Waterwijk gaf hierna weinig meer weg en haalde de driepunter binnen.

Trainer Geruillo Koenders was zeer tevreden,”Na een mindere eerste helft kwamen we goed terug mede door de steun langs de lijn,uiteindelijk verdiende we deze winst en zijn we goed begonnen en zullen we alles in het werk stellen om komende wedstrijd ook goed te presteren”. Aldus de trotse trainer.

Komende wedstrijd moeten de Almeerders naar het lastige CTO’70.