Winst voor Waterwijk vrouwen.

Dit weekend waren de Almeerse vrouwen van  Waterwijk te gast bij de Amsterdamse voetbalclub van WV-HEDW.  De thuisclub had vorige week verloren met 2-0 in de uitwedstrijd tegen Real Sranang en de vrouwen van Waterwijk hadden tegen  De Meer al winst geproefd.

Ook nu begonnen de vrouwen van  Waterwijk onder leiding van Victor Pourchez aanvallend aan de wedstrijd. Er werden snel wat kansen gecreëerd maar deze stuitte vaak op  de verdediging van WV-HEDW en ook de keeper van de thuisploeg wist kansen van Waterwijk onschadelijk te maken. En zoals dat gaat in de wetten van het voetbal wist WV-HEDW een kans direct te benutten en kwam in de 14e minuut op een 1-0 voorsprong. Hierna werd de strijd vooral op het middenveld bevochten en werden de kansen van Waterwijk niet verzilverd. Het was wel duidelijk dat beide ploegen voor de winst gingen.

Gelijke hoogte

Na de rust kwam Waterwijk op gelijke hoogte,het was Kendra Jameson die in de 54e minuut een corner er snoeihard inkopte:1-1. Deze gelijkmaker bracht  Waterwijk weer in de wedstrijd en in de 56e minuut wist Celine Jongejan na een goede loopactie de 1-2 voorsprong te realiseren. Maar nog nauwelijks van de feestvreugde bekomen was het WV-HEDW die de verdediging van Waterwijk te slim af was en de bal met een lob over de keeper van Waterwijk in het doel wist te schieten en was het  weer 2-2. Beide partijen voelde dat er een overwinning in zat en zette extra aan. In de 80e minuut maakte Waterwijk via Lois van Rooij  de 2-3 voor de Almeerders.  In de 88e minuut was het weer  Celine Jongejan die scoorde en hiermee de winst veilig stelde en tevens de eindstand 2-4 bepaalde. De coach was tevreden maar zag nog wel wat punten wat beter kon en zal komende week daar aandacht aan besteden.

Volgend weekend reist het team van Pourchez weer af naar Amsterdam voor de uitwedstrijd  tegen DVVA..