Sporting Almere in tweede helft langs NVC.

Zaterdag vierdeklasser Sporting Almere heeft bij NVC in Naarden goede zaken gedaan. Het team van Sandor Augustijn . De Almeerders begonnen goed en hadden veel balbezit. Het scoren bleef echter uit, maar niet bij de thuisclub want Tobias Akone wist de 1-0 te scoren uit een hoekschop. Sporting had wel moeite met de lange bal van NVC wat lastig te verdedigen was. Later kwam Sporting weer beter in de wedstrijd maar voorin was men niet scherp genoeg om het de defensie van de gastheren echt lastig te maken. Het bleef tot de rust dan ook bij deze 1-0 stand.

Mooie aanval

Na de rust stond het beter bij Sporting en liet de bal goed rond gaan en uit een mooie aanval wist Vinsley Cathalina de verdiende gelijkmaker te scoren:1-1. NVC stelde in deze fase hier niet zoveel tegenover en Sporting behield het betere van het spel. Dat werd later dan ook beloond toen Audrey Eto met een kopbal Sporting aan de leiding hielp:1-2. NVC zette hierna nog wel aan maar de aanvallen waren niet echt gevaarlijk en kon Sporting makkelijk stand houden. Het betere spel van de Almeerders werd later nog beloond met een derde treffer die door invaller Jonathan Cameron werd gescoord:1-3.Hier bleef het bij en pakte Sporting de eerste overwinning van dit seizoen.

Komende wedstrijd ontvangt Sporting BVV’31 die deze week verloor van stadgenoot Forza Almere.