DVVA laat geen spaan heel van FC Almere (5-0)

Zaterdag tweedeklasser DVVA heeft op eigen veld ook tegen FC Almere laten zien dat men wel degelijk titelkandidaat is. De ploeg van Lex van der Horst haalde fors uit zonder dat de Almeerders er maar wat tegenover stelde. De Amsterdammers waren deze middag heer en meester. DVVA blijft de kopgroep volgen en FC Almere is na vandaag hekkensluiter

DVVA liep zich in de beginfase even stuk op een compact FC Almere maar al snel had men de formule gevonden om de Almeerders uit elkaar te spelen. Zonder dat Almere er ook maar iets tegenover stelde kwam men op 1-0, een mooie actie leidde een strafschop in, Nino van Jaarsveld was aan Almere zijde de boosdoener. Almere-doelman Nordin Vermeulen was kansloos op de elfmetertrap van Guido de Graaf:1-0. Nog geen drie minuten later was het weer de thuisclub die scoorde, weer was het Guido de Graaf die zijn ploeg op 2-0 zette. Almere deed wel z’n best maar de ploeg van trainer Charles Loots kon maar niet in haar spel komen, de simpelste ballen kwamen niet aan en als er dan een mogelijkheid was werd hier knullig mee omgegaan. Het positiespel van DVVA zag er solide uit, men combineerde goed en overal zat een gedachte achter en dat was bij FC Almere heel anders. Nog voor de rust werd het ook nog 3-0 door Lennart Bril. Het enige wapenfeit van Almere was voor de rust een poging van Ruben Gerth maar deze actie verdween naast het doel van Daan Waleson.

In het tweede bedrijf wel een feller FC Almere maar ook nu kwamen vele ballen niet aan. DVVA daarin tegen gooide het tempo nog eens omhoog en kreeg weer aardig wat mogelijkheden. In minuut 60 leverde dat dan ook weer een goal op, Jari van der Meer liet Vermeulen weer kansloos. Almere wisselde nog wat  spelers maar dat bracht echter geen ommekeer in de wedstrijd. Sterker nog de betere kansen waren voor de thuisclub. In de slotfase werd het dan ook nog 5-0 door weer van der Meer. Opvallend was ook dat Almere niet een corner heeft kunnen nemen in deze wedstrijd. Het bleef bij deze stand en was FC Almere voor de tweede keer vernederd en zal bij zichzelf te rade moeten gaan hoe nu verder.

Komende zaterdag speelt DVVA bij Aalsmeer en Almere gaat op bezoek bij HBOK.