Student ROC van Flevoland wint KPMG Jan Hommen Scholarship beurs

Eerstejaarsstudent Abel Mackenbach van de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener aan MBO College Poort viel woensdag 21 oktober 2020 samen met acht andere finalisten in de prijzen.

Hij won de KPMG Jan Hommen Scholarship beurs ter waarde van vijfduizend euro en een laptop, nadat hij zijn bijzondere verhaal presenteerde. Andere studenten helpen. Dat is wat Abel drijft naast zijn studie. Zijn droom is om advocaat te worden.

Kwaliteit en gedrevenheid

De jury bestaande uit onder andere Jan Hommen, oud-topbestuurder KPMG, was onder de indruk van de kwaliteit en gedrevenheid van de finalisten. Tijdens de eindpresentatie lieten de finalisten het beste van zichzelf zien.

“Toen de coach van de Studentenraad mij wilde opgeven voor deze studiebeurs, had ik geen idee wat het KPMG Jan Hommen Scholarship programma inhield. Nadat ik door de eerste selectieronde heen was, werd ik enthousiaster. Die paar dagen Empower Survival Camp waren voor alle deelnemers heftig en emotioneel maar ik heb er zo veel van geleerd. Ik ben echt heel dankbaar dat ik dit heb mogen doen”, zegt Abel, die naast student ook lid is van de Centrale Studentenraad bij het ROC van Amsterdam – Flevoland.​​

PMG Jan Hommen Scholarship programma

Het KPMG Jan Hommen Scholarship programma richt zich op talentvolle mbo-studenten, die ook een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Jaarlijks wordt een selecte groep mbo-studenten uitgenodigd om deel te nemen aan het talentontwikkelingsprogramma van KPMG. Het programma bestaat uit een Talentontwikkelingsdag, een dag met een talentassessment, terugkoppelgesprekken en workshops.

De deelnemers worden uitgedaagd om hun talenten te laten zien en te werken aan hun ontwikkelpunten. De resterende negen studenten namen vervolgens deel aan het driedaagse Empower Survival Camp. De driedaagse stond in het teken van actie, avontuur en reflectie.

De winnaars kunnen een beroep doen op een mentor van KPMG om bijvoorbeeld te werken aan hun professionele vaardigheden, een netwerk op te bouwen of voor persoonlijke coaching vanuit stichting StreetPro.

Bron PersBureau Almere

Geschreven door