Energielabel woning wordt duurder. Regel het nu!

Het nieuwe energielabel wordt 25 keer duurder per 1 januari 2021. De kosten komen dan uit op gemiddeld € 190. Het energielabel is verplicht bij de verkoop van uw woning. Energieloket Flevoland adviseert om deze maand nog de aanvraag voor een energielabel voor uw woning te regelen. Heeft u hierbij advies of hulp nodig? Bel, mail of kom langs bij een van de inloopspreekuren. We zijn ook bereikbaar via de chat!

Waarom een energielabel?

In één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Dat is wat het energielabel laat zien. Het is handig want u kunt bij de keuze van een woning zien of het huis een lage of hoge energierekening heeft. Goede isolatie, dubbel glas en zonnepanalen zijn kenmerken die worden beschreven in het energielabel.

Bij verkoop van uw huis moet u kunnen aantonen welk energielabel uw woning heeft. Indien u geen definitief energielabel hebt riskeert u een boete van € 170.

Tip: in december hele maand Prijzenfestival bij Energieloket Flevoland

Energieloket Flevoland pakt uit met een speciaal Prijzenfestival in december. Doe mee: schrijf u in op www.energieloketflevoland.nl (knop Prijzenfestival) en maak kans op mooie energiezuinige prijzen.

Meedoen loont: iedereen ontvangt een energiezuinige goodie. Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag. Energieloket Flevoland helpt!

Geschreven door