600.000 xtc-pillen in verborgen ruimte in vrachtwagen

Een spectaculaire drugsvangst dinsdag in Almere. Een vrachtwagen bleek zo’n 600.000 xtc-pillen te vervoeren die verstopt waren in een verborgen ruimte. In totaal zijn vijf personen in deze zaak aangehouden.

Op een bedrijventerrein in Almere zag de politie van de Landelijke Eenheid een vrachtwagen uit een pand komen rijden en iemand die met de vrachtauto mee het terrein afliep. De persoon maakte een gespannen indruk. Toen de vrachtauto wegreed met direct hierachter een bestelbusje, besloot de politie beide voertuigen te controleren.

‘De chauffeur gaf een chauffeurspas van iemand anders en vertelde dat zijn vrachtwagen leeg was. Hij deed de laadruimte voor ons open en ik keek in een lege oplegger’, aldus iemand van de politie. ‘Ik zag dat het kopschot er afwijkend uitzag. We hebben de binnenkant en de buitenklant aan de voorkant van het laadgedeelte opgemeten en toen bleek dat er tien centimeter aan ruimte tussen zat. Toen ik de planken, die tegen het kopschot aangetimmerd waren, loswrikte en er een plank los kwam, rolden de pillen naar m’n oren.’

Naast de chauffeur zijn nog drie personen aangehouden die in het pand aanwezig zijn. En daarnaast nog iemand in Zwolle.

Foto’s Politie Nederland aangeleverd

Geschreven door