Eerste oefen winst voor FC Almere tegen Desto (5-2).

Op sportpark de Marken heeft FC Almere de eerste oefenwedstrijd afgewerkt. De brede selectie van trainer Charly Olf kwam behoorlijk aan bod en kreeg de coach weer een betere indruk van zijn selectie.

In het eerste bedrijf had Desto het betere van het spel en kroop Almere bij vlagen door het ook van de naald. In minuut 5 had Desto-speler Nigel Sprong een levensgrote kans maar Almere-doelman Gino Smit redde in deze situatie. Niet veel later was Carinc di Miranda in scoringspositie maar ook hij faalde. In de 12e minuut had Almere alle geluk toen bij Desto achterin iets mis ging en men in eigen goal scoorde: 1-0. Kort hierop was Almeerder Mike de Blieck kansrijk maar zijn lob was een makkelijke prooi voor de Desto-goalie.

Uiteindelijk moest er een penalty aan te pas komen om beide ploegen op gelijke hoogte te brengen. Nog voor de rust maakte de gasten ook nog de 1-2.

Veel meer druk

Na de rust een ander team bij FC Almere en kwam er veel meer druk op het doel bij Desto en ook met succes. Rory de Meier was met twee treffers succesvol en bracht de thuisclub op een 3-2 voorsprong. De wil bij de bezoekers was wel aanwezig maar Almere bleef de toon aangeven en leverde dat uiteindelijk nog meer goals op. Jeffrey O’Brien zorgde voor de 4-2 na goed werk van de Meier en De Blieck. Dezelfde De Blieck was ook beslissend bij de 5-2 en stelde Farohk Labib in staat om te scoren. Desto kreeg hierna nog wel wat mogelijkheden maar Almere doelman Nordin Vermeulen stond geen goal meer toe.

Veel werk

FC Almere-coach Olf vond het een nuttige wedstrijd, “Ik ben niet ontevreden en heb veel spelers aan het werk gezien. Er is nog veel werk aan de winkel maar daar is nog tijd genoeg voor en we hebben gretige spelers in de selectie en dat kan in de toekomst alleen maar zijn vruchten afwerpen “.

Assistent-trainer van Desto Peter Optekamp vond wel dat Desto de eerste helft afstand had kunnen nemen gezien de mogelijkheden maar was het er mee eens dat de thuisclub de tweede helft de betere ploeg was en de kansen uitstekend benutte.