FC Almere geeft in slotfase 3-2 voorsprong weg.

FC Almere en AMVJ hebben op sportpark de Marken het publiek een aardige wedstrijd voorgeschoteld. Het grootste gedeelte van de eerste helft gaf AMVJ de toon aan en kreeg ook de betere kansen. Almere moest weer wat basisspelers missen maar kwam later wel beter in de wedstrijd.

Het werd uiteindelijk wel een aardige wedstrijd met kansen voor beide partijen al was AMVJ veel vaker voor het Almeerse doel te vinden als andersom. Alleen de mogelijkheden werden door de Amstelveners knullig om zeep geholpen. Almere stelde eerst hier niet zo veel tegenover maar kwam toch een paar keer gevaarlijk door maar zowel Niels van der Zaal als Jeffrey O’Brien kwamen niet tot scoren. Dat deden de bezoekers in de 17e minuut wel toen uit een vrije schop Tyrell Perri de 0-1 scoorde. FC Almere kwam hierna wat beter in de wedstrijd en kreeg ook wat mogelijkheden maar moest wel wachten tot de 40e minuut toen Ruben Gerth goed weg draaide en op fraaie wijze zijn ploeg op gelijke hoogte schoot (1-1). Voor de rust nog wat kansjes voor beide partijen maar de 1-1 ruststand was een feit.

Slecht uit de kleedkamer

Het tweede bedrijf was nog maar een minuut oud of de gasten hadden de 1-2 al gescoord door Rene Boer en liep Almere alweer achter de feiten aan. Een domper voor de ploeg van Charly Olf maar hierna nam de thuisclub wel het initiatief en kwam AMVJ behoorlijk in de problemen, diverse aanvallen leverde soms gevaarlijke momenten op voor de ploeg van Ricky Kumar. De druk werd nog groter en dat werd dan ook in de 77e minuut beloond toen Jeffrey O’Brien zich goed vrij speelde en een solo begon en uiteindelijk met een fraaie schuiver  de AMVJ-goalie passeerde (2-2). De wedstrijd ging nu vrij gelijk op. In minuut 87 kreeg Almere een vrije schop net buiten het zestien meter gebied, Ruben Gerth wist deze mogelijkheid optimaal te benutten en gaf doelman Zep Fransen geen schijn van kans (3-2).

Verbazing

Met nog enkele minuten te spelen leek de eerste drie punten voor Almere een feit maar AMVJ kreeg in de allerlaatste minuut nog een vrije schop wegens hands. De verbazing was groot dat de warrig leidende arbiter hier toch een vrije schop voor AMVJ toe kende. Jeffrey Vendrik scoorde tot slot uit dit buitenkansje voor AMVJ en pakte men op de valreep alsnog een punt in een wedstrijd waarin de gasten voor de rust domineerde maar na de rust de thuisploeg veel gevaarlijker was.Gezien de gehele wedstrijd was dit wel de goede uitslag. Dat was ook de mening van Almere aanvoerder Leroy van Zwam: ” Voor de rust hadden we nergens recht op en had de ruststand in ons nadeel kunnen zijn maar de tweede helft herstelden we ons en is deze uitslag wel de juiste”.

FC Almere-trainer Charly Olf vond zijn ploeg een groot gedeelte voor de rust niet goed speelde. “ We gaven de tegenstander te veel ruimte waardoor we in de problemen kwamen, verder was het herstel later goed en zat een zege er in maar die  onterechte vrije schop deed ons alsnog twee punten inleveren”.