ASC Waterwijk pakt in tweede helft de volle winst bij EDO.

Het Almeerse Waterwijk is in de eerste competitiewedstrijd goed begonnen. De ploeg van Ben Vis begon vorige week met een vrij weekend maar kon nu toch een start maken. Bij het Haarlemse EDO wist men in de tweede helft toe te slaan en was dat uiteindelijk ook wel dik verdiend.

Rommelig

Het begin van deze wedstrijd verliep wat rommelig, EDO  probeerde via wat counters  Waterwijk te verrassen maar dat lukte deze ploeg uiteindelijk niet. Waterwijk speelde de eerste helft veel te slordig en gaf de tegenstander dan ook de kans om af en toe ook voor het Waterwijk doel te verschijnen maar dit leverde geen doelpunten op. Ook aan Waterwijk zijde wist men het doel niet te vinden.

Meer kansen

Na de rust een veel scherper Waterwijk dat veel meer het initiatief nam en aardig wat kansen creëerde maar kwam uiteindelijk toch nog laat tot scoren, een schitterende uithaal van routinier Peter van Dongen verdween fraai in de kruising (0-1).

Hierna kwam EDO wel even terug maar was niet bij machte om het de Almeerders echt lastig te maken. Dat gebeurde aan de andere kant wel toen Lindo Pourchez uit een mooie actie Gary Bouwmeester bereikte en hij Waterwijk op een comfortabele 0-2 zette. De strijd was gestreden en kon EDO niets meer klaar spelen om Waterwijk te verontrusten.

Trainer Ben Vis begon dus goed met zijn team en kan het komende duel in een thuiswedstrijd tegen koploper HBOK misschien voor een verrassing zorgen.