Eindelijk de eerste liveshow bij Omroep Almere On Air

Afgelopen zaterdag 8 januari was het eindelijk zover, tijden hebben we hier naar toegewerkt. Het bieden van plek binnen onze omroep voor het presenteren van jong Almeers talent.

De technische mensen hebben maanden gewerkt om alles te realiseren. Zo is er een geheel nieuw systeem aangeschaft voor onze radio automatisering. Is er nog afgelopen vrijdag op zaterdagnacht een nieuwe up 2 date videocomputer / beheers systeem geïnstalleerd. Zijn er koppelingen gemaakt tussen onze professionele zanginstallatie en het mengtafel voor de registratie en het uitzenden van het optreden op de streams. Zijn er diverse kleine camera’s geplaatst en is het professionele regiesysteem weer geheel up 2 date gemaakt en functioneert toppie.

Komende maanden komen er aanpassingen in de uitstraling van beide Radio en Video studio’s. Komen mooie achtergronden, “geleverd door Design Topper” zodat de klank nog beter wordt bij het gesprek, maar ook dat we een mooi beeld creëren voor onze kijkers. Dit allemaal in de beperkte ruimte die wij hebben uiteraard.

Zoals wij eerder al melden zijn we een samenwerking begonnen met de muziekschool “Your Musiqskool” die dit jaar haar 10 jarig bestaan viert. Wij waren dan ook allemaal trots dat beide partijen dit voor elkaar hadden gekregen.Op onderstaande foto Julia Olthoff en Johan van Kesteren, heffen een glas Sinasappelsap om deze heugelijke dag te beginnen. Immers het was best vroeg, al 08.30 in de studio.

Kick Off Uitzending Za 8 Januari | Live optreden met Benthe Renee

Als eerste gasten hebben we een jonge vrouw, 18 jaar, Benthe Renee , leerling van Your Musiqskool die stevig in haar schoenen staat, weet waar ze muzikaal heen wilt, zelf eigen nummers schrijft en ook covers speelt maar daar toch haar eigen tintje aan weet te geven op haar KeyBord.

In de 1e Your Musiq Live is te gast jong talent en singer songwriter Benthe Renee, YMS’er van het eerste uur! zo hadden we eerder al vermeld.
Ondanks corona, bleef ze creëren, schrijven en won ze onlangs de derde plaats bij Kunstbende Flevoland.
Ze treedt live op met o.a. covers en eigen werk, en praat samen Johan, Julia en Bjork over haar favoriete momenten bij Your Musiqskool, wie haar inspireert en muzikale dromen en doelen in 2022

Beluister hier de gehele uitzending.

[audio_player id=19942]

Andere programma’s

Nu de technische basis voor live optredens nu gemaakt is zal deze ook ter beschikking staan voor ons zaterdagmiddag programma Flevo Weekend Show René en Yvonne zullen straks regelmatig artiesten uitnodigen voor een interview en uiteraard voor een optreden in onze kleine maar knusse studio.

Voor Omroep Almere was hiermee een lang gewenste droom in werkelijkheid gekomen. Meer uit onze studio’s halen, meer kunnen betekenen voor Almere en de Omliggende gemeentes. En dan te bedenken dat Omroep Almere draait zonder subsidie van overheid. Geheel onafhankelijk is. Samenwerkt op basis van gelijkwaardigheid tussen organisaties.

Video Team

Als Omroep realiseren we dat beelden heel veel toegevoegde waardes heeft voor onze kijkers en luisteraars. Wellicht is het u al opgevallen en wordt onze video stream op een hogere kwaliteitsnorm uitgezonden. Hierdoor kunnen we ook meerdere mogelijkheden starten. We hebben al wat proef uitzendingen gedaan met een derde partij en gaan nu verder naar een volgende stap. Zo gaan we discussie programma’s opnemen rond de verkiezingen, maar ook voor ondernemers als ook een wekelijkse terugblik op wat er gebeurd is in de week. Ook hier zijn we weer op zoek naar partners die iets kunnen aanleveren wat voor onze doelgroepen geschikt is.

Zo met al een hele mooie voornemens die we met de groep vrijwilligers met veen energie en toewijding hebben opgepakt.

Heeft u ook zo veel zin om iets te willen doen voor uw stad en lijkt het u leuk om de media wat meer te willen leren kennen stuur gerust een mail naar HRM@omroepalmere.nl. Heeft u geen tijd maar wilt u ons steunen? kunt u als donateur iets aan ons overmaken. kijk op de Ideal mogelijkheid op onze home pagina.

Written by