FC Almere te zwak voor koploper HBOK.

Op sportpark de Marken heeft koploper HBOK korte metten gemaakt met het in de zaterdag tweede klasse onderin staande FC Almere. Na 90 minuten stond de 0-7 op het scorebord en had de thuisclub het weer lelijk af laten weten. Na het op non actief zetten van trainer Charly Olf en het aanstellen van interim trainer Tjeerd Hof is FC Almere nog lang niet op het niveau wat men voor ogen heeft.

De eerste 25 minuten van het duel met HBOK kon FC Almere het bij vlagen nog wel bijbenen maar door twee fouten in de verdediging kon HBOK een 0-2 voorsprong nemen. Uit een hoekschop scoorde de Zunderdorpers de 0-1. FC Almere kreeg ook een paar mogelijkheden maar was niet scherp om tot scoren te komen. HBOK kwam voor de rust ook nog op 0-2 en weer uit een hoekschop die door de Almeerse verdediging verkeerd werd beoordeeld. De 0-2 ruststand gaf de Almeerders nog wel hoop maar dat liep uiteindelijk heel anders.

In de fout

Na de rust ging Almere weer in de fout en was de 0-3 een feit. Wel kreeg de thuisclub nog een aardige kans halverwege de tweede helft maar een kopbal ging net over het doel.Hierna een FC Almere dat wel wilde maar niet bij machte was om het de koploper dan ook maar enigszins lastig te maken. Dat HBOK uiteindelijk de score nog verder opvoerde was dan ook niet verwonderlijk. Het werd uiteindelijk een 0-7 nederlaag en had FC Almere voor de derde keer een forse nederlaag geleden.

Pluspunten

FC Almere-trainer Tjeerd Hof zag niet alleen maar minder goede dingen van zijn ploeg maar ook pluspunten, “De eerste 25 minuten konden we aardig mee en hadden ook een paar mogelijkheden maar door persoonlijke fouten en verkeerde inschattingen ging het mis. De tweede helft ging er veel meer fout en was HBOK genadeloos “.

HBOK- speler Jeffrey Bok was trots op zijn ploeg en scoorde zelf ook een keer. “We waren gewoon de betere partij maar hadden ook meer tegenstand van FC Almere verwacht, een ploeg die onderin bivakkeert moet veel meer inzet tonen en dat gebeurde te weinig en kwam ons wel goed uit “.