Drie punten voor Forza Almere tegen  NVC.

Forza Almere is in de zaterdag vierde klasse F goed begonnen aan het vervolg van de competitie. Het team van trainer Martijn Sluijk hield de drie punten in eigen huis en daar werd NVC de dupe van (3-0).

Afwachtend. Beide ploegen begonnen wat afwachtend, en kijken ook hoe de wind invloed had op het spel. Forza wist enkele malen met snel spel door de verdediging van NVC te komen en scoorde Sylvan Speelman al na 7 minuten fraai de 1-0. Het ging er stevig aan toe in dit duel en de snelle Yaniro Elmont moest het ontgelden met enkele harde overtredingen van NVC waar de arbiter terecht geel voor trok.

Forza bleef gevaarlijk en verdubbelde in de 25e minuut de voorsprong door Tim van Eeden die een mooie actie van Speelman goed afrondde: 2-0. Met deze stand brak ook de rust aan.

Veel commentaar. Na rust wilde NVC er alles aan doen om terug te komen, maar dat ging ook gepaard met het nodige commentaar tegen de arbiter. Een speler van NVC ging daarin zo ver dat hij na een gele kaart door bleef gaan en ook rood kreeg. Tegen tien man kwam er dus iets meer ruimte voor Forza maar NVC vocht zich weer terug maar kansen kwamen er niet voor de ploeg uit Naarden. Helaas lukte het Forza niet de bevrijdende derde goal te maken en zelfs toen de aanvoerder van NVC zijn 2e gele kaart kreeg en NVC dus met 9 man verder moest, werden er veel kansen gemist door Forza Almere.

Overwicht. Na wat tegen stoten van de gasten  kregen de Almeerders toch weer een overwicht en viel de derde goal dan toch. Sylvan Speelman wist de NVC-doelman mooi te verschalken en was de wedstrijd definitief beslist: 3-0.De eerste drie punten waren binnen tegen een ploeg die boven Forza op de ranglijst staat. Komende wedstrijd krijgt Forza ‘sGraveland op bezoek.