FC Almere verdiende een punt maar kreeg het niet.

Op sportpark De Marken ontving FC Almere ASV Arsenal. In de heenwedstrijd verloren de Almeerders met 2-0 maar op eigen veld zou er misschien meer te halen zijn voor de ploeg van interim-coach Tjeerd Hof.

De club trok het team 0-23 uit de competitie terug en wilde deze spelers inzetten bij het eerste elftal. Noodgedwongen dus om de selectie hiermee te versterken. Door het vertrek van diverse spelers was dit misschien wel de oplossing.

Uitstekende ingrepen.

De eerste 20 minuten van het duel tegen Arsenal was het een vrij gelijkopgaande wedstrijd al moest Almere-doelman Nordin Vermeulen wel een paar keer handelend optreden en deed dat uitstekend. FC Almere kwam goed terug maar  zag dat een voorzet van Mike de Blieck helaas niet werd benut. Ook uit een hoekschop van De Blieck kreeg de kopbal van Mitchel Smit niet de goede richting en mocht Arsenal niet klagen. Het bleef een duel wat mogelijkheden opleverde voor beide ploegen en na een overtreding van Arsenal was de vrije schop voor Almere maar het leverde echter niets op. Zo was de 0-0 een goede afspiegeling van de eerste speelhelft.

Wissels.

Na de rust twee ploegen die maar weinig voor elkaar onder deden. Eerst was er een kans voor Almere maar die werd niet benut. Even later deden de gasten dat wel en kon Arsenal-speler Versluys Almere doelman Nordin Vermeulen wel verschalken: 0-1.

De wedstrijd kon hierna alle kanten op maar Arsenal kreeg de betere kansen maar faalde in de afwerking. FC Almere-trainer Hof wisselde een kwartier voor tijd twee spelers om meer druk te kunnen uitoefenen op de ploeg van Arsenal en dat lukte ook. Diverse aanvallen van Almere hadden doelpunten kunnen opleveren maar de zuiverheid ontbrak bij de thuisclub en bleef de 0-1 op het scorebord staan. Aan de andere kant mocht Almere ook niet mopperen toen de spits van Arsenal vrij voor doel miste. Toch had een gelijkspel nog gekund als vijf minuten voor tijd Almere niet een 100% kans had gemist. Het bleef uiteindelijk bij de 0-1 en blijft Almere de hekkensluiter in 2A. Komende wedstrijd gaat men op bezoek bij sv Marken.