Hard werkend Forza Almere trekt overwinning over de streep.

In de vierde klasse F heeft Forza Almere weer drie punten aan het totaal toe kunnen voegen. Het team van Martin Struijk wist na een spannende wedstrijd tegen ASV ’65 met 1-2 te zegevieren. In de slotfase was het nog even spannend maar uiteindelijk ging de winst mee naar Almere.

Aansluiting

De selectie van Forza was niet breed maar iedereen wist dat winst heel belangrijk zou zijn gezien de aansluiting bovenaan de middenmoot. De opdracht was dan ook om direct druk te zetten en de tegenstander te verrassen en  dat gebeurde al na vier minuten. Linksbuiten Ricardo de Jong werd goed vrijgespeeld en rondde zijn actie dan ook bekwaam af 0-1. Nu kwam ASV beter in de wedstrijd en het duurde dan ook niet lang toen men gelijk maakte,  de rechtsbuiten van ASV kwam goed door en lag de bal terug op de spits, die de bal in de rechterhoek schoot 1-1. De strijd werd op het zware natuurgras nu uitgevochten op het middenveld.  In minuut 36 kreeg Forza een vrije trap aan de rechterkant van de 16 meter. Ricardo de Jong schoot met links in maar deze poging werd nog van de doellijn gehaald maar spits Bardo Vinck was attent en kon de bal van dichtbij toch intikken 1-2. Deze stand bleef voor de rust gehandhaafd.

Sportief duel

Na de rust drong ASV steeds meer aan, maar Forza-doelman Quincy Ceder kwam niet echt onder druk te staan en hield Forza stand. Wel werd het meer en meer een echte (sportieve) voetbalstrijd, waarbij Forza zeker ook na het uitvallen van aanvoerder Tim van Eeden snakte naar het einde. Forza vertraagde soms de wedstrijd maar de arbiter trok zeker acht minuten bij en moest Forza knokken voor wat het waard was. Vlak voor tijd leek het  nog mis te gaan, toen Quincy Ceder een hard schot via de paal toch nog kon wegwerken. en trok Forza uiteindelijk de overwinning over de streep.

Door nederlagen van de concurrentie klom Forza van de achtste naar de vijfde plaats op de ranglijst.