Foutenfestival doen FC Almere de das om tegen Marken.

In de zaterdag 2e klasse heeft FC Almere weer geen punt over kunnen houden aan het duel tegen sv Marken. Het heenduel won Marken ook al met 0-4. Door te veel slordig balverlies kon Marken optimaal profiteren. Het begint het er nu wel erg zorgelijk uit te zien voor de ploeg van Tjeerd Hof.

Counters

Vanaf het begin liet Marken zich inzakken en loerde hiermee op de counter om Almere zo snel mogelijk op afstand te kunnen zetten. Diverse foute passes waren de oorzaak dat Marken al snel op voorsprong kwam. In de omschakeling was er voor Almere geen houden aan en liep men al snel achter de feiten aan. Na de 2-0 en 3-0 werd het nog voor de rust 4-0. Balverlies op de helft van Marken resulteerde in een snelle uitbraak en was Almere-doelman Nordin Vermeulen kansloos. Hierna kwamen er wel wat mogelijkheden voor de Almeerders maar de laatste pass was steeds niet goed en speelde men de thuisclub behoorlijk in de kaart. 4-0 was ook de ruststand.

Mogelijkheden.

In het tweede bedrijf was Almere iets nauwkeuriger en waren er ook wat mogelijkheden, een zuivere en harde knal van Boy Vermast belandde in de kruising en deed Almere hiermee iets terug : 4-1. Almere bleef wel volharden om tot nog meer goals te komen en dat lukte uiteindelijk ook. Neil Woudstra onderschepte de bal en vond Ruben Gerth, die op zijn beurt Mike de Blieck weggestuurde en hij gaf de Marken doelman geen schijn van kans: 4-2.

Marken bleef attent en Almere probeerde nog wel om de stand een beter aanzien te geven maar slaagde daar niet meer in. Marken raakte ver in de tweede helft nog de paal maar de stand bleef gehandhaafd en leed FC Almere weer een nederlaag.

Met 4 punten uit 14 duels blijft men de hekkensluiter in 2A. Komende wedstrijd speelt men op eigen terrein de stadsderby tegen koploper ASC Waterwijk.