Het leugenbankje | De opkomst bij de verkiezingen

Die is in Almere een van de laagste van het land. Een meerderheid van de Almeerse kiesgerechtigden is niet naar het stemhokje gegaan. Nico van Duijn vindt dat prima want hoe minder mensen stemmen hoe zwaarder weegt zijn stem. Hij vat het ook op als teken dat mensen het wel goed vinden zoals het gaat.


John van de Pauw heeft grote zorgen over de uitslag omdat de gemeenteraad en haar besluiten weinig draagkracht hebben. ‘Je bent niet meer 100% democratisch gelegitimeerd’, zegt John. Mario vraagt zich af aan wie die lage opkomst ligt. Aan de politiek of aan de kiezer?

Het leugenbankje is een plek- waar dorpelingen samenkomen om over van alles te praten. Over nieuwtjes en ontwikkelingen, wat zij daarvan vinden, waarbij soms overdreven of de boel wat verdraaid wordt…

Op het leugenbankje in Almere zitten ex-raadsleden Nico van Duijn en John van der Pauw met als gastheer Mario Withoud.Written by