Forza Almere bedwingt mede titelkandidaat. (1-1).

Forza Almere heeft ook de tweede wedstrijd in het paasweekend niet verloren. Tegen s ‘Graveland werd het 1-1 en dat was een uitstekende prestatie mede gezien  de 0-3 nederlaag op eigen veld eerder dit seizoen. Hierdoor staat Forza steviger op de vierde plek in hun afdeling.

Plaagstoten

’s Graveland begon sterk aan het duel en moest Forza al snel een hoekschop incasseren, maar Forza-doelman Quincy Ceder wist de inzet die hieruit volgde  te keren. Er waren nog enkele corners voor de thuisclub in het eerste kwartier maar groot gevaar kwam daar niet uit. Toen Forza het eerste kwartier had overleefd kwam het zelf ook af en toe aan voetballen toe en deelde een paar plaagstoten uit richting de keeper van ’s Graveland. ’s Graveland bleef wel sterker maar Forza knokte voor wat het waard was en bleef geconcentreerd spelen. Uit een counter werd de thuisclub nog voor de rust verrast door Forza, Sylvan Speelman wist het net van ’s Graveland te vinden en bracht hiermee de ruststand op 0-1.

Hard werken.

In het tweede bedrijf was het de thuisclub dat snel de gelijkmaker wilde produceren, er ontstond nu veel strijd en moest Forza hard werken om de gelijkmaker te voorkomen. Later had het ook nog 0-2 kunnen worden maar dit gebeurde uiteindelijk niet en bleef het een open wedstrijd met Graveland de meest aanvallende ploeg. Het laatste kwartier werd het echt een stormloop van ’s Graveland maar met diverse goede reddingen van doelman Quincy Ceder bleef de stand op het scorebord staan. Net als tegen NVC wist ook’s Graveland in de laatste minuut te scoren. Uit een scrimmage  werd de bal hard en onhoudbaar ingeschoten. 1-1. De thuisclub probeerde nog van alles om een overwinning over de streep het trekken maar Forza hield stand en haalde verdiend een punt uit dit duel.

Komende wedstrijd ontvangt Forza het op de tweede plaats staande Eemnes.