FC Almere ziet na 4-1 nederlaag de kans op lijfsbehoud fors slinken.

In de zaterdag tweede klasse A  lijkt het doek te gaan vallen voor FC Almere. In de uitwedstrijd bij DVVA moest men een fikse nederlaag incasseren.  Voor de rust kon men nog wel mee maar in de tweede helft maakte de Amsterdammers met 4-1 korte metten met de ploeg uit Almere- Haven.

Het eerste kwartier was het een gelijkopgaand duel maar later werd de druk groter en was het wachten op een doelpunt van de thuisclub. Dat gebeurde in de 35e minuut dan ook, uit een hoekschop kopte Barendse de 1-0 in de touwen. Dit was ook de ruststand.

Veel te slordig.

Na de thee een fanatieker DVVA dat Almere maar weinig kansen gaf en ook snel op 2-0 kwam door Goedhart. Almere stelde hier niet zoveel tegenover en was soms veel te slordig met de passes en dat gaf de thuisclub de kans om de score te verhogen, eerst was het weer Goedhart en later was Fjelddahl die succesvol was. FC Almere lijkt zich neer te leggen bij degradatie maar kreeg in de slotfase via een penalty nog de kans om de eer te redden, Ruben Gerth liet deze kans zijn neus niet voorbij gaan en redde de eer voor zijn ploeg.

Het team van Tjeerd Hof zal de komende wedstrijden zeker alles nog geven maar zal ook wel weten dat het komend seizoen een klasse lager zal moeten acteren.

Volgende wedstrijd is komende dinsdagavond tegen sv Zandvoort.