Moeizame winst voor SC Buitenboys bij Roda’23. 1-0.

De koploper van de derde klasse, SC Buitenboys, kan zich langzaam maar zeker gaan opmaken voor het kampioensfeest. en zegevierde met 0-1 bij Roda 23 en de winnende treffer kwam van Collins John.

Roda’23 startte  voortvarend en SC Buitenboys te slap. In de eerste zeven minuten moest keeper Rick van Dekken handelend optreden. Eerst een afstandsschot, daarna een kopbal  en tot slot een lage inzet die hij met zijn linkerbeen van de doellijn haalde.

Pas na een kwartier werd SC Buitenboys voor het eerst gevaarlijk via Mitchell Martens en even later was het Martens opnieuw die voor gevaar zorgde, maar de  Roda-keeper greep echter goed in.

Naarmate eerste helft vorderde kreeg het team van Mark Steur steeds meer controle over de wedstrijd, maar toch kreeg Roda’23 de grootste kans op de openingstreffer. Maar men schoot uit moeilijke hoek op de paal.

Vechtlust.  In de tweede helft kwam Roda’23 er niet meer uit, maar echte kansen bleven uit. Roda’23 vocht voor elke meter en wist  de aanvallen van SC Buitenboys onschadelijk te maken. De eerste echte grote kans was pas in de 72e minuut. Invaller Tim Smit schoot hard in, maar zag zijn inzet gekeerd door de Roda doelman.

In de 84e minuut viel de beslissing, een vrije trap voor Buitenboys, Collins John nam de bal slim ,de bal werd opzij getikt waardoor de muur uit elkaar ging en John de bal genadeloos hard in de rechterhoek schoot. 0-1.

De ontlading was groot bij het team van Steur: Als je deze wedstrijden ook wint doe je het goed was de reactie.

Komende dinsdagavond het duel tegen Jos /Watergraafsmeer dat als enigste club wist te winnen van Buitenboys.