Forza Almere behoudt kans op nacompetitie na monsterwinst op FC Weesp

Om de kans op nacompetitie te behouden moest Forza Almere winnen van Weesp, Forza begon direct met een soort belegering, zonder echt gevaarlijk te worden. Weesp groef zich in en  loerde op de counter en voerde die in de 6e punt perfect uit toen een lange bal achter de Forza verdediging werd gelegd en scoorde men de 0-1. Een behoorlijke domper voor Forza.

In de 19e minuut de eerste echte grote kans, voor Forza toen Sylvan Speelman zich vrij speelde en de vrijstaande Youssef Lallouchen niet goed aan speelde dus ging deze mogelijkheid verloren. In de 24ste minuut kwam dezelfde Sylvan Speelman weer los van zijn tegenstanders en kon nu wel de bevrijdende 1-1  langs de FC Weesp doelman tikken.

Verrassend op achterstand

Forza Almere had het nog steeds moeilijk om de ruimtes te vinden en kon Weesp nog stand houden. Vlak voor rust was er nog een vrije trap van Weesp, Forza stond nog niet goed en de bal werd snel over de verdediging gelegd en de 1-2 was een feit. Volgens velen buitenspel, maar de scheidsrechter wilde hier niets van weten. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft startte Forza feller  en na vijf minuten kon Bardo Vinck de 2-2 binnenkoppen vanuit een voorzet. Hierna moest aanvoerder Tim van Eeden gewisseld worden en Forza wisselde ook aanvallend om nog meer druk te zetten op de tegenstander. In de 55e minuut was er nog een poging van de gasten , maar dit was echter hun laatste wapenfeit.

Hattrick Speelman

Youssef Lallouchen kreeg in de 60e minuut de bal binnen het zestienmetergebied  en scoorde voor de Almeerders. Hierna voerde Forza de score rustig op en scoorde Speelman nog een hattrick. Verder scoorde Masee, Lallouchen en Vinck. Een mooie 8-2 overwinning van Forza dat nog kansen heeft op nacompetitie.

Komende wedstrijd gaat men op bezoek bij FC Amsterdam.