Forza Almere ruim langs Wasmeer en is klaar voor de na-competitie

In de zaterdag vierde klasse F heeft Forza Almere de laatste wedstrijd winnend afgesloten, met deze 5-1 overwinning kan men ontspannen aan de nacompetitie beginnen

In het begin van de wedstrijd was Wasmeer dat de toon aangaf. Na een kwartier de eerste speldenprikjes van Forza. In de 21ste minuut nam Wasmeer de leiding uit een corner vanaf  rechts. De bal kwam voor de voeten van een Wasmeer speler en deze scoorde in de verre linkerhoek waar keeper Quincy Ceder geen zicht op had 0-1. Hierna een kans voor Almeerder Speelman maar hij verzuimde te scoren en ging de bal voorlangs. Wasmeer had even later geen geluk en zag een poging op de paal belanden.

Fraaie reddingen

Direct na rust twee fraaie reddingen van Quincy Ceder waardoor de spanning in de wedstrijd bleef, maar ook snel daarna weer  kansen van Forza om de gelijkmaker te scoren en Sylvan Speelman besloot na een kwartier eens op doel te schieten. Deze bal ging in ieder geval via een Wasmeer-speler het doel in: 1-1. Hierna weer een kans voor Wasmeer maar Ceder redde bekwaam.

Na bijna een half uur kreeg Ricardo de Jong een kans en wist dan ook tot scoren te komen : 2-1. Niet veel later werd het ook 3-1 uit een mooie lob van weer De Jong. Hierna wilde Wasmeer toch wel wat rechtzetten, maar dat lukte uiteindelijk niet en kon Forza de voorsprong nog uitbouwen naar 5-1 door Speelman en Raheem en had men de competitie met winst afgesloten.

Komende dinsdag gaat men op bezoek bij ZSGO/WMS voor de nacompetitie voor een plaats in de derde klasse.