Mooie overwinning voor Almere City FC (3-0)

Almere City FC heeft vrijdagavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van Alex Pastoor verdiend met 3-0 te sterk voor TOP Oss.

Sterke start

Almere City FC opende sterk in de eerste helft en was direct dreigend voor de goal van de Brabanders. Uiteindelijk resulteerde dit overwicht na 20 minuten in de openingsgoal van Faiz Mattoir. Hij draaide vanaf rechts naar binnen en schoot de bal vervolgens op schitterende wijze diagonaal in de kruising. Almere bleef ook na de 1-0 sterker, maar TOP Oss kwam er af en toe gevaarlijk uit: zo kopte aanvoerder Stuy van den Herik van dichtbij naast. Bij rust was het 1-0 in Yanmar stadion.

Verdubbeling score

In het begin van de 2e helft verdubbelde de thuisploeg de marge na een prima aanval. De nieuwe rechtsback van Almere City Hamdi Akujobi (die deze zomer overkwam van SC Heerenveen) mocht uiteindelijk van dichtbij de bal onder doelman Alblas schuiven: 2-0. TOP Oss ging vervolgens op zoek naar de aansluitingstreffer en was ook een paar keer dreigend voor de goal van Nordin Bakker. Het lukte de Brabanders uiteindelijk niet meer terug te komen in de wedstrijd. In de slotfase werd het ook nog 3-0 voor Almere City. De Spanjaard José Pascual mocht vlak voor tijd de eindstand op 3-0 bepalen met zijn eerste goal in Almeerse dienst.

Bron: Omroep Flevoland.