Geen winst voor FC Almere in 1e bekerduel.

Het is FC Almere niet gelukt om de eerste officiële bekerwedstrijd winnend af te sluiten. Het Amsterdamsche De Volewijckers wist de Almeerders met 1-4 af te troeven.

In de eerste helft was het nog zoeken voor de formatie van Sandor Augustijn. Het balgevoel was nog niet aanwezig en de ruimtes werden vaak te groot gehouden. Dit gaf de tegenstander de kans om hier gebruik van te maken wat dan ook gebeurde. De eerste kans diende zich voor de gasten dan ook al aan maar de zuiverheid was er nog niet. Later kwam FC Almere wat beter in de wedstrijd en had men zomaar op voorsprong kunnen komen maar de inzet van Sherwan Mustafa werd fraai gestopt door Volewijckers-doelman Mitchel Vincken. Hierna toch weer een licht overwicht voor de gasten dat in minuut 20 via een vrije schop op een 0-1 voorsprong kwam. Volewijckers bleef wel het betere van het spel houden en dat werd vlak voor de rust dan ook beloond met de 0-2. Almere probeerde wel om de stand een ander aanzien te geven maar slaagde daar vooralsnog niet in.

Diverse mogelijkheden.

In het tweede bedrijf kwam de thuisclub beter in de wedstrijd en kreeg ook een aantal mogelijkheden, via een fout bij de gasten achterin was het Sherwan Mustafa die deze fout beheerst afstraft en was de wedstrijd weer open: 1-2. Later was er ook nog een rode kaart voor de gasten na tweemaal geel. Almere kreeg nu nog meer grip op het duel en waren er later twee 100% kansen maar deze werden niet benut. Uiteindelijk wist De Volewijckers op het goede moment toch toe te slaan en via twee counters scoorde men in de slotfase nog tweemaal : 1-4. In deze stand veranderde niets meer. De eindstand had zeker gezien de tweede helft heel anders kunnen zijn als Almere zuiver met twee mogelijkheden had omgegaan.

Net wat slimmer.

Daar was trainer Sandor Augustijn het zeker mee eens, ” Mijn ploeg heeft hard gewerkt maar bij vlagen was deze tegenstander toch even slimmer en daar moeten we van gaan leren. Verder mag je met een man meer niet de kansen weggeven waar zij tweemaal uit scoorde. Er was nog wel een twijfelgeval van wel of geen strafschop voor ons maar ja die kregen we niet. Verder was in de slotfase de koek bij ons wel op en daar zullen we natuurlijk aandacht aan gaan geven “. aldus de FC Almere-coach die komende Dinsdag op eigen veld nog een oefenduel af werkt tegen SV Huizen.