Buitenboys wint van Saenden in eerste bekerduel (3-2).

Op sportpark Polderkwartier heeft SC Buitenboys de eerste bekerwedstrijd winnend weten af te sluiten. De ploeg van Mark Steur kwam de eerste helft nog niet tot scoren maar na de pauze deed dat men wel. Steur moest deze middag diverse spelers missen maar de vrij ruime selectie ving dit goed op.

Kansen bleven onbenut.

De eerste helft waren de betere kansen voor de Almeerders maar de scoringskansen werden niet benut en ging de rust met 0-0 in. Ondanks geen doelpunten was het een leuk duel voor de rust.

In het tweede bedrijf sloeg Buitenboys snel toe door doelpunten van Mitchell Martens en Dylan Coleman Mensah. Hierna gaf Buitenboys de controle weg en kreeg met het wat moeilijker. Wel had men in deze fase de 3-0 kunnen scoren maar dat gebeurde niet, Saenden deed dat uiteindelijk wel door de 2-1 te maken en was de wedstrijd weer open. Het lange spel van de gasten lag Buitenboys niet en had men het even moeilijk maar Giovanni van der Zaken wist niet veel later de 3-1 te maken en leek de wedstrijd beslist.

Spannende slotfase.

Later in de wedstrijd toch nog een goal van Saenden en werd de slotfase nog spannend. De druk werd nog even groot op het Buitenboys doel maar de Almeerders hielden stand en hadden zelfs de stand ook nog op kunnen voeren maar miste nog diverse mogelijkheden.

Een goed begin dus voor de kersverse tweedeklasser en Men gaat komende zaterdag op bezoek bij Fortuna Wormerveer en dat duel begint om 18.15 uur.