Forza Almere ruim naar winst in bekerduel: Hattrick voor Sylvan Speelman.

Zaterdag Vierde klasser Forza heeft zaterdag een mooie bekerwinst geboekt. Tegen SVMM scoorde men vijf keer en SVMM kwam niet verder dan drie goals. Sylvan Speelman was de grote man aan de kant van de Almeerders met drie goals.

Gelukkige goal.

Al snel bleek  dat SVMM een prima ploeg had en Forza in de beginfase niet aan voetballen toekwam omdat er slim druk gezet werd. In minuut 11 kreeg Forza een vrij trap net buiten de zestien die Ricardo de Jong probeerde met links te schieten maar door de scherpe  zon in het gezicht verkeek de doelman van de gasten zich en kwam Forza wat gelukkig op 1-0. SVMM zette Forza nu onder druk en met succes want ook zij scoorde indirect uit een vrije schop en had Forza-doelman Quincy Ceder het nakijken: 1-1. De rest van de eerste helft ging het spel op en neer met een licht overwicht voor SVMM, maar dan heeft Forza gelukkig altijd Sylvan Speelman nog die in de 42ste minuut na knap samenspel en een korte solo de ruststand op 2-1 bracht.

Strafschop.

Met twee verse krachten in de tweede helft bij SVMM maakte men snel gelijk en stond de 2-2 op het scorebord. Forza kwam echter goed terug en had SVMM moeite om de Almeerders van goals af te houden. later werd een Forza speler onderuit gehaald binnen het zestienmetergebied en was een strafschop het gevolg. Ricardo de Jong profiteerde van de elfmetertrap 3-2. Lang duurde deze voorsprong niet en wist SVMM toch weer gelijk te maken: 3-3.

Later kwamen de gasten met tien man te staan en profiteerde Forza hier optimaal van, Sylvan Speelman scoorde eerst uit een solo voor Forza en niet veel later wist hij met een fraaie lob de eindstand op 5-3 te brengen. Hiermee was zijn hattrick een feit en was Forza uitstekend aan de bekerwedstrijden begonnen.

Komende bekerwedstrijd speelt Forza een uitwedstrijd tegen HDS.