Almere City onderuit in eigen huis.

Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Telstar verrassend verloren. In het Yanmar stadion waren de gasten uit Velsen Zuid met 0-1 te sterk voor de ploeg van Alex Pastoor. De enige treffer van de wedstrijd viel pas diep in de extra tijd en kwam op naam van invaller David Min.

Ander team.

In de eerste helft begon Almere City FC met maar liefst zes wijzigingen in de basis ten opzichte van de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen Helmond Sport van vorige week. De Almeerders waren in de eerste 45 minuten een stuk minder dominant dan tijdens de eerste twee gewonnen thuiswedstrijden tegen TOP Oss en FC Den Bosch. De ploeg van Alex Pastoor had het bij vlagen lastig met een brutaal aanvallend Telstar. De gasten waren dreigender en zagen een kopgoal van spits Glynor Plet onterecht afgekeurd worden vanwege buitenspel na een corner. Almere City wist geen hele grote kansen te creeren in het eerste bedrijf, maar zag wel een goal van centrumspits Jeredy Hilterman afgekeurd worden

Binnenkant paal.

In het begin van de tweede helft kwam Almere City een aantal keren heel goed weg. Eerst schoot de Griek Christos Giousis hard op de binnenkant van de paal buiten het bereik van doelman Bakker. Een paar minuten later was Telstar opnieuw gevaarlijk, maar spits Blommestijn zag tot twee keer toe zijn inzet gekeerd worden door keeper Bakker. Na een uur wisselde coach Pastoor aanvallers Limbombe en Hilterman voor Pascu en Alhaft. De wedstrijd leek te gaan eindigen in een 0-0 gelijkspel, maar diep in de extra tijd scoorde invaller David Min alsnog op fraaie wijze de winnende treffer: 0-1.

Bron: Omroep Flevoland.