FC Almere wint met ruime cijfers in bekerduel (1-5).

FC Almere heeft in het tweede bekerduel goede zaken gedaan door sv Ilpendam een gevoelige nederlaag toe te brengen. Een mooi resultaat dat perspectief geeft voor het volgende bekerduel.

Balbezit.

De ploeg van Sandor Augustijn begon goed aan dit duel en had al snel veel balbezit maar de passing liet in de beginfase te wensen over. Uiteindelijk kwam het later goed en won men overtuigend. In minuut 22 was het Zoe Visser die FC Almere op voorsprong zette na een mooie actie: 0-1. Het vervolg in de eerste helft kenmerkte zich door diverse mogelijkheden aan beiden kanten.

Penalty.

Na de rust een feller Almere dat het heft duidelijk in handen nam. Door een overtreding van de kant van de thuisclub kreeg Almere een penalty die door Kevin Hogendorp werd verzilverd: (0-2). In de 67e minuut was het Denzel Neville Rommy die de 0-3 liet aantekenen. Ilpendam kwam nu enigszins terug en maakte met een afstandsschot dan ook de 1-3. Daarna pakte Almere de draad weer op scoorde nog tweemaal door Delivio Leyman en Tarik Moumen en bracht men de eindstand op 1-5.

Stappen gemaakt.

Trainer Sandor Augustijn was best wel tevreden en zag dat zijn ploeg flink wat stappen had gemaakt! ” De spelers waren er van bewust dat er een goed resultaat moest komen om in de beker nog iets te kunnen betekenen. Verder zien we dat het team steeds beter op elkaar ingespeeld raakt en meer gestalte gaat krijgen. Steeds meer spelers bewijzen zich en lonken naar een basisplaats in het team en dat zie ik graag maar er komt nog een wedstrijd voordat de competitie begint en zullen we de puntjes nog flink aan moeten scherpen”: aldus Augustijn die ziet dat zijn selectie momenteel goed bezig is.

Komende zaterdag op eigen veld het derde bekerduel tegen Ankaraspor aanvang 17.00 uur.