FC Almere pakt drie punten in eerste competitieduel

In de zaterdag derde klasse C heeft FC Almere de eerste winst geboekt. Het team van trainer Sandor Augustijn speelde niet slecht maar was soms wel te nonchalant in de afwerking en kreeg tegenstander Baarn kansen om de gelijkmaker te scoren maar Almere-doelman Arno Copier was een betrouwbaar sluitstuk en dat bracht de nodige rust in de ploeg.

Zuiverheid.

Het werd een leuk en sportief duel op sportpark de Marken waarin de thuisploeg het eerste kwartier het heft in handen had. Er waren diverse mogelijkheden om de score te openen maar de zuiverheid voorin ontbrak bij de ploeg van Augustijn. In minuut 12 kreeg Almere een terechte strafschop toen Sherwan Mustafa binnen de zestien werd neergelegd. Arbiter Mac-Intosh twijfelde geen moment en wees naar de stip. Kevin Hogendoorn kon de elfmetertrap niet verzilveren voor zijn ploeg en bleef de 0-0 stand staan. Diezelfde Hogendoorn wist zijn ploeg in de 17e minuut wel op voorsprong te zetten en scoorde met een schuiver verdiend de 1-0. Hierna kwam Baarn beter in de wedstrijd en waren de tegenstoten zeker niet ongevaarlijk maar Arno Copier wist erger te voorkomen. In de 33e minuut moest ook hij zwichten toen een dieptebal goed viel en Barry Klaassen-Bos met een mooie lob de Almeerse-doelman wist te passeren:1-1.Niet veel later nog een mogelijkheid voor de gasten maar de inzet ging hoog over.

Fraaie lob.

Vlak voor de rust nam Almere toch verdiend een voorsprong toen een dieptepass  terecht kwam bij Sherwan Mustafa die de ver uitgelopen Baarn-doelman met een fraaie lob passeerde:2-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust had Almere ruimschoots de kans om de score uit te breiden maar door vaak niet zuiver een speler in stelling te brengen ging menige kans verloren. Baarn bleef geloven in een gelijkspel maar kreeg die beloning niet en bleef de 2-1 op het scorebord staan. In de slotfase was Baarn dicht bij de gelijkmaker maar doelman Arno Copier wist met een fraaie safe de tegenstander van het scoren af te houden. Uiteindelijk trok Almere de overwinning verdiend over de streep en had men de eerste drie punten binnen gehaald.

Trainer Sandor Augustijn was tevreden maar maakte wel een kanttekening “We hebben veel kansen gecreëerd maar de afwerking moet beter en de passes waren vaak met te veel risico maar daar gaan we het de komende week zeker over hebben “ aldus de Almere-coach.