ASC Waterwijk doet zichzelf tekort tegen CSW.

Het is tweedeklasser Waterwijk niet gelukt om de eerste competitiewedstrijd winnend af te sluiten. Bij CSW in Wilnis was de ploeg van trainer/coach Ben Vis de eerste helft de beterte ploeg maar kon dit gezien de kansen niet in doelpunten uitdrukken.

Prima start.

De start van Waterwijk was prima in het duel met CSW en binnen enkele minuten scoorde de Almeerders dan ook. Een mooie pass van Douwe Willemars stond aan de basis van de 0-1 en was Ryannique Inge de man die scoorde voor Waterwijk. Waterwijk had veel balbezit en kreeg ook de nodige mogelijkheden maar de uitstekende CSW-doelman stond goals in de weg en bleef de 0-1 stand tot de rust op het scorebord.

Gele kaarten.

In het tweede bedrijf kwam de thuisclub sterker voor de dag en werd de strijd feller en vielen er ook diverse gele kaarten. Echt gevaarlijk werd CSW niet maar men had een slecht weggewerkte bal bij Waterwijk er voor nodig om in de 60e minuut op gelijke hoogte te komen, een afstandsschot van CSW in de kruising van  ruim 20 meter was te veel voor de Waterwijk-goalie:1-1. Hierna werd het een rommelig duel met kansjes aan beide kanten.

Toch zou de thuisclub op een 2-1 voorsprong komen nadat een goed aangesneden vrije trap door Waterwijk in eigen doel werd gewerkt:2-1. Hierna nog diverse pogingen van de Almeerders om langszij te komen maar een fraaie kans voor Inge,die alleen op de doelman afging werd een lob hopeloos over geschoten. In de resterende tijd zag Waterwijk geen kans meer om tot scoren te komen en verloor met het eerste competitietreffen.

Trainer Ben Vis was duidelijk, “We hadden de eerste helft het duel al kunnen beslissen gezien de mogelijkheden. Dat doe je niet en maakte we het ons onnodig moeilijk. Na de gelijkmaker zag je dat CSW meer gas gaf maar dat je verliest door een eigen goal is erg zuur. “ ,aldus de oefenmeester.