Waterwijk vrouwen pakken in slotfase alsnog een punt

De vrouwen van Waterwijk hebben met 3 – 3 gelijk gespeeld in de wedstrijd tegen Eemnes. Laat in de wedstrijd wist men alsnog een punt uit het vuur te slepen. Jaimy Rooze schoot Waterwijk in de slotfase naar een gelijkspel.

Dribbels

Waterwijk startte furieus en legde de ene na de andere mooie aanval op de mat. Met name Salwa Boultam was met een aantal fraaie dribbels een plaag voor de verdediging van Eemnes. Na een paar kansen voor Waterwijk werd dan eindelijk na 20 minuten de 0-1 gescoord. Een goede aanval over rechts leidde tot een voorzet van Elize Baartwijk die door Jaimy Rooze werd afgerond. Waterwijk wilde doordrukken maar daar stak Eemnes een stokje voor.Eemnes wist goed te profiteren van de ruimte en scoorde de 1-1.Hierna ging Waterwijk nog twee keer in de fout en profiteerde. Eemnes daar optimaal van: 3-1. Toch wist Waterwijk deze tegenvallers voor de rust te herstellen, Salwa Boultam schoot een vrije trap van 20 meter op het doel waarbij de keepster van Eemnes niet geheel vrijuit ging en daarmee was de ruststand van 3-2 een feit.

Geconcentreerd

De tweede helft trok Waterwijk fel ten aanval. Eemnes liet zich inzakken en hoopte met een counter de voorsprong uit te bouwen maar Waterwijk bleef geconcentreerd spelen en wist Eemnes op afstand te houden. Hierna enkele kansen voor Waterwijk met een enorm hard schot van Lisa Haferkamp dat gestopt werd door de Eemnes goalie. De tijd begon nu te dringen om er nog een gelijkspel uit te halen. Uiteindelijk lukte dat en was het topscorer Jaimy Rooze die 8 minuten voor tijd het punt voor Waterwijk zeker stelde, na een goede aanval bleef zij oog in oog met de keepster koel en schoot de gelijkmaker hard maar beheerst langs de keepster in het doel 3-3. Uiteindelijk een verdiend punt voor de ploeg uit Almere.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Batavia uit Lelystad.