FC Almere ver onder de maat tegen SV Zeist

FC Almere heeft in de derde klasse in Zeist tegen die club van die naam een slechte prestatie geleverd.

De ploeg van Sandor Augustijn zat deze middag totaal niet in de wedstrijd en Zeist profiteerde daar optimaal van. Trainer Augustijn had dan ook geen goed woord na afloop over voor zijn ploeg.

Strafschop

Al in de derde minuut kregen de Almeerders al een strafschop tegen door hands binnen de “zestien“. Niet veel later werd de voorsprong verdubbeld door de thuisclub, een vrije schop werd fraai langs de muur ingeschoten en Almere-doelman Arno Copier was ook kansloos en liep Almere behoorlijk achter de feiten aan; 2-0. Zeist bleef de toon aangeven en kreeg kans op kans en wist dan ook voor de rust nog een derde goal te maken.

Hierna deed Almere wat terug maar de slappe instelling van deze middag bood maar weinig perspectief. Later ging de strijd wat meer gelijk op maar het kwaad was eigenlijk al geschied, kleine kansjes waren er dan wel maar meer dan dat ook niet. Aan de andere kant was het Arno Copier die bij Almere nog diverse keren redding bracht anders had de achterstand nog groter geweest.

Wanprestatie

Na de rust wat meer balbezit voor FC Almere maar de scoringskansen waren  maar spaarzaam. Zeist wist nog een keer te scoren en daar bleef het bij. FC Almere-trainer Sandor Augustijn was na de wedstrijd slecht te spreken over zijn ploeg en zal de komende week de nodige maatregelen nemen, “een wanprestatie was het en dat zal moeten veranderen want zo kan het niet meer “, aldus de zwaar teleurgestelde trainer.