Forza Almere verdiende meer maar kreeg het niet

Vierdeklasser Forza Almere heeft bij Nederhorst geen punten weg kunnen halen. De Almeerders verloren met minimaal verschil en wisten na de 1-0 voorsprong van Nederhorst niet meer langszij te komen.

Op de lat

Bij winst van Forza zou het verschil nog maar 1 punt zijn. Met de koppies allemaal fris en de neuzen dezelfde kant op werd er voortvarend begonnen door de Almeerse ploeg en kon Sylvan Speelman in de 2e minuut al uithalen. De lat werd geraakt, de bal stuiterde het veld weer in en weg was een mogelijkheid., Kort daarna nog een klein kansje voor Forza maar de doelman van Nederhorst klaarde deze situatie.

In de 9e minuut echter kreeg Nederhorst een schietkans en met succes, de bal vloog in de verre hoek: 1-0. Forza had de rest van de 1e helft  iets beter veldspel dan de thuisploeg, maar echt grote kansen waren er niet. Ook aan de kant van de thuisclub waren er maar weinig mogelijkheden.

Meer druk

In de 2e helft  hetzelfde spelbeeld, dus weinig grote kansen, maar mede door aanvallende wissels werd de druk van Forza Almere steeds groter en werd Nederhorst slordig en kwamen er ook wat kansen voor Forza, helaas werden deze niet benut door de Almeerders. Forza probeerde met de aanvalsdrang de gelijkmaker te forceren maar Nederhorst was deze middag een stugge tegenstander en gaf maar weinig weg. Strijd genoeg van Forza zijde maar het wilde niet echt lukken.

Tim van Eeden kon na een lang blessureleed deze wedstrijd zijn eerste minuten maken en werd nog meer de aanval gekozen, maar hierdoor kwamen er natuurlijk ook ruimtes voor de thuisclub, die voornamelijk via counters bij de Forza goalie konden komen. Maar dat waren vooral wat  schoten die over de goal gingen maar  een keer moest Forza-doelman Quincy Ceder nog een goede verrichten anders had het zomaar 2-0 kunnen zijn.

Al met al genoeg strijd geleverd door de Almeerse ploeg maar de punten bleven echter in Nederhorst, al had een gelijkspel wel de juiste verhouding geweest, maar helaas gingen er geen punten mee naar Almere.