FC Almere laat weer kansen liggen en verliest van Altius.

Het is FC Almere weer niet gelukt om drie punten te behalen. De ploeg van trainer Sandor Augustijn had met een overwinning wat meer afstand kunnen nemen van deze tegenstander. Door dit verlies heeft Altius nu hetzelfde aantal punten als de Almeerders.

Balverlies.

De eerste twintig minuten van dit duel kenmerkte zich door veel balverlies van beide partijen. Er waren wel gevaarlijke momenten voor beide doelen maar gescoord werd er nog niet. Almere was het dichtst bij een doelpunt toen een voorzet werd gemist door Delivio Leyman. Aan de andere kant was het Almere-doelman Arno Copier die zijn ploeg op de been hield bij diverse schoten van Altius. In de 14e minuut dan toch een doelpunt en was Altius de gelukkige, uit een voorzet was het Jesse Slockers die de 0-1 inschoot.Tien minuten later was het toch weer gelijk en beoordeelde de Altius-doelman een voorzet van Delivio Leyman verkeerd en verdween de bal in het Altiusdoel. Nu kwam FC Almere beter voor de dag en kreeg nog wat mogelijkheden waaronder een stratschop die jammerlijk werd gemist dus er veranderde voor de rust niets meer aan deze stand.

Aanvallender Almere.

De tweede helft een veel beter Almere dat herhaaldelijk voor het vijandelijke doel te vinden was maar met de mogelijkheden werd zeer slordig omgegaan. Wel was er in minuut 50 een hard schot van Almere dat net naast het verdween. Almere bleef de meest aanvallende ploeg maar de counters van Altius waren erg gevaarlijk en mocht Almere niet klagen toen men een aantal kansen miste. Vlak voor tijd viel dan toch de beslissing maar dat was wel in het voordeel van de gasten 1-2. Wat Almere ook nog probeerde het bleef bij deze stand en kwam Altius op het zelfde aantal punten als Almere.