Waterwijk vrouwen kunnen koploper Ajax niet verrassen.

Waterwijk stond voor de moeilijke opgave ongeslagen te blijven tegen de sterkste ploeg in de competitie: nl Ajax. De Almeerse ploeg wist zich gesteund door een grote groep supporters die naar sportpark de Toekomst waren gekomen om Waterwijk aan te moedigen.

Inzet.

De opdracht van de coach van Waterwijk was om onbevangen de wedstrijd in te gaan en met verzorgd voetbal en veel inzet proberen kansen te creëren. Waterwijk kwam prima uit de startblokken, duels werden gewonnen en het was snel duidelijk dat het geen walk-over voor Ajax werd. Er werden mooie combinaties op de mat gelegd maar  kansen kwamen er niet. Toch kwam Ajax na 15 minuten op 1-0 nadat een bal  onderschept werd en Waterwijk uit positie stond. Ajax profiteerde optimaal en keepster Cathleen Doelwijt werd oog in oog met Desiree van Lunteren gepasseerd.  Waterwijk was niet aangeslagen en kreeg enkele schietkansen maar Jaimy Rooze en Romaissa  Belkaid schoten slecht in en Saskia Vermeulen en Salwa Boultam schoten over.  Kort hierna werd het 2-0 voor Ajax door  matig uitverdedigen.

Tegen de kruising.

In de 2e helft meer actie van Waterwijk voor het doel van Ajax. Na een overtreding van Ajax mocht Lisa Smit een vrije trap nemen en haar schot ging via de keepster tegen de kruising. De terugspringende bal werd door Saskia Vermeulen knap gecontroleerd en ingeschoten. 1-2 , maar er werd gevlagd voor buitenspel, de scheidsrechter nam dit advies over. Een domper maar Waterwijk kreeg hierdoor nog meer energie en kort na de afgekeurde goal werd Saskia Vermeulen in de rug gelopen en ten val gebracht in het strafschopgebied : penalty voor Waterwijk. De uitgelezen kans om tegen Ajax te scoren maar helaas schoot Lisa Haferkamp recht op de keepster van Ajax. Waterwijk bleef het proberen maar toen Ajax de derde goal maakte met een fraai schot via de binnenkant van de paal was de wedstrijd gespeeld en stond Waterwijk met lege handen.

Waterwijk had deze middag alles geprobeerd om de koploper te verrassen maar slaagde daar jammer genoeg niet in.