Forza kan ASV’65 niet verrassen en verliest. (2-0).

Forza Almere heeft de overwinning van vorige week geen vervolg kunnen geven. Op bezoek bij ASV ‘65 verloor de ploeg van Sander Schoonderwoerd met 2-0 van de ploeg uit Ankeveen.

Gelijkopgaande beginfase.

Vanaf het begin ging de strijd eigenlijk gelijk op, De eerste echte grote kans was voor Forza in de 15e minuut. Kai Wilms bereikte met een pass  Sylvan Speelman  die vrij kon uithalen  maar had teveel tijd nodig  en ging deze poging verloren. De schietkans die ontstond uit de rebound van Yaniro Elmont trof ook geen doel. Na vijf minuten kon de handige rechtsbuiten van ASV doorbreken en via de achterlijn naar binnen trekken. Daar speelde hij een Forza verdediger uit en kon de bal voorgeven waar een ASV speler veel te vrij kon binnentikken: 1-0.

Aardige kans niet benut.

Na het doelpunt werd het spel wat minder en kon ASV wat meer aandringen dan in de eerste 20 minuten. Later herpakte Forza zich weer en Yaniro Eltmont kreeg na een lange pass een prima 1 op 1 kans met de keeper, maar kon helaas niet afronden. In de 38ste minuut kreeg ASV nog een vrije trap van links en die belandde in de verre hoek tegen de paal. Verder geen grote kansen in de eerste helft. Na de rust kreeg Forza te maken met de lage zon waar men behoorlijk last van had  Het spel ging wederom gelijk op totdat na een kwartier de bal na meerdere schoten die knap gepareerd werden door Quincy Ceder uiteindelijk bij een ASV speler belandde die een leeg goal voor zich zag en makkelijk kon binnentikken: 2-0. Forza probeerde het hierna nog wel om terug te komen en  ook met enkele verse krachten lukte dat niet. Later kwam de thuisclub ook nog met tien man te staan maar ook toen kon Forza niets meer aan de stand veranderen en moest men deze nederlaag incasseren

Komende wedstrijd speelt Forza een thuiswedstrijd tegen sv Diemen.