Waterwijk-vrouwen pakt 2e plaats na zege op HZM

De vrouwen van Waterwijk hebben in een goede wedstrijd met 1 – 3 gewonnen van HZM.

Door deze overwinning staat Waterwijk met een wedstrijd meer gespeeld op 2 punten achter koploper Ajax stevig op de tweede plaats.

Verzorgt voetbal

Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. HZM met snelheid in de voorhoede loerde op de snelle uitval en Waterwijk speelde met een verzorgde opbouw meer in balbezit. Na 15 minuten opende Waterwijk de score, Een hard afstandsschot van Saskia Vermeulen kreeg de keepster niet klemvast en de goed doorgelopen Jaimy Rooze schoot feilloos in : 1-0.

De wedstrijd brak na dit doelpunt open, op het middenveld werd gestreden voor elke bal. Grote kansen waren er echter niet, daarom kwam de gelijkmaker uit de lucht vallen. Een hoekschop van HZM verdween ineens in het Waterwijk doel: 1-1. De rust ging ook met deze stand in.

Betere ploeg

Na de rust was Waterwijk vaak de betere ploeg en waren er soms kansen om tot scoren te komen. Grote kansen voor Jaimy Rooze en Elize Baartwijk werden goed gestopt door de HZM keepster en Lisa Smit schoot tweemaal hard op de paal. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven en toen Saskia Vermeulen vanaf links een goede voorzet gaf maakte Chalissa Lentejas met een prachtige uithaal in de kruising de 1-2.

Waterwijk liet het hier niet bij en ging door en werd de druk nog groter op het doel van de tegenstander, Lisa Smit tekende even later dan ook met een knal van buiten het zestien meter gebied voor de eindstand van 1-3. HZM wilde nog wel wat terug doen maar Waterwijk speelde het duel rustig uit en behaalde een knappe overwinning wat een mooie 2e plek opleverde op de ranglijst.! Men speelde wel een wedstrijd meer dan koploper Ajax.

Komende wedstrijd ontvangt Waterwijk het op de zesde plaats staande DVVA.