FC Almere pakt verdiende winst tegen Laren ‘99

Op sportpark De Marken heeft FC Almere de laatste wedstrijd voor de winterstop de volle winst behaald. In een pittig duel zegevierde de ploeg van Sandor Augustijn terecht na 90 minuten. Door dit resultaat staat men u op de 9e plek op de ranglijst.

Het werd vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Westland een leuk duel met twee ploegen die voor de winst wilde gaan. Almere gaf wel direct de toon aan maar kon dit niet in doelpunten uitdrukken. In minuut 14 was het echter wel raak toen Jesper Haazelager wel het net wist te vinden en Almere toch wel verdiend op 1-0 zette. Laren herpakte zich snel en zette flink druk op de defensie van de thuisclub maar was niet in staat om de gelijkmaker te forceren. Ook diverse mogelijkheden van de gasten leverde voor de rust de gelijkmaker niet op.

Na de rust twee gelijkwaardige ploegen met aardig wat kansen maar Almere-doelman Arno Copier was ook deze wedstrijd weer een stabiele factor in het team van Sandor Augustijn. Almere was de ploeg die kort na de rust de 2-0 wist te scoren door Tarik Moumen. Hierna het sein voor Laren om meer druk te zetten op de verdediging van Almere wat ook lukte maar soms met wat geluk bleef deze stand staan in het voordeel voor Almere.

Rustpunt in verdediging

Wat ook opviel was het overzicht van laatste man bij Almere Ruben Gertz die de nodige rust bracht in de jonge ploeg bij Almere. Ook Almere-doelman Copier onderscheidde zich diverse keren door redding te brengen bij kansrijke situaties voor Laren. In de 72e minuut was het toch Laren dat tegen scoorde maar of het in buitenspelpositie was blijft een raadsel.

Laren greep dit buitenkansje aan om Almere met de rug tegen de muur te zetten maar slaagde daar niet echt in en wist de thuisclub uiteindelijk de verlossende 3-1 te scoren en leek de strijd uiteindelijk gestreden. Toch kwamen de gasten nog verrassend terug en was er een forse overtreding op Almere-doelman Arno Copier voor nodig om de onterechte 3-2 te scoren waarin arbiter Westland in deze situatie verzuimde op te treden en Almere recht had op een vrije schop sierde de leidsman niet.

Dat Almere in de slotfase nog alles moest geven om de winst over de streep te trekken sierde de ploeg van trainer Sandor Augustijn.