Almere City FC gunt Advocaat niet zijn eerste overwinning

Almere City heeft de Keuken Kampioen Divisie hervat met een overwinning.

In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van Alex Pastoor met 4-1 te sterk voor ADO Den Haag, waar Dick Advocaat zijn officiële debuut als trainer maakte. Bij rust was het nog 1-1.

In de eerste helft kreeg Almere City al na 60 seconden direct een megakans via Ilias Alhaft, na een verkeerde terugspeelbal van Ricardo Kishna. Alhaft schoof dit buitenkansje echter centimeters naast. De thuisploeg had vervolgens nadrukkelijk het initiatief in de openingsfase, maar ADO kwam na 13 minuten spelen op voorsprong na een messcherpe counter: Malik Sellouki vormde het eindstation en zette ADO verrassend op voorsprong.

Kansen ADO

Na deze openingstreffer was Almere het initiatief volledig kwijt en kreeg ADO een paar goede kansen op de 0-2 : zo schoot Kishna een vrije trap op de lat en moest doelman Nordin Bakker een aantal knappe reddingen verrichten. Toch kwamen de Almeerders 7 minuten voor rust op gelijke hoogte, nadat ADO doelman Hugo Wentges hands maakte buiten het zestienmetergebied. De vrije trap van Lance Duijvestijn werd vervolgens van dichtbij binnengekopt door spits Jeredy Hilterman: 1-1. Dit bleek ook de ruststand in het Yanmar stadion.

Tweede helft

In de tweede helft kreeg Almere City na tien minuten een onterechte strafschop, nadat Lance Duijvestijn makkelijk naar de grond ging in de zestien. Jeredy Hilterman zag vervolgens zijn strafschop gestopt door ADO doelman Wentges. Uiteindelijk liep City toch uit naar 4-1 en had Dick Advocaat een slecht debuut gemaakt bij zijn nieuwe club en zal zeker met ADO in gesprek gaan voor versterking in zijn selectie. Of de mogelijkheden hiervoor zijn zal later blijken maar de “kleine Generaal ” zal daar zeker op aandringen.

bron: Omroep Flevoland.