Geen punten voor Forza Almere tegen BZC ‘13.

In de vierde klasse D heeft Forza Almere haar laatste wedstrijd voor de winterstop niet weten te winnen. Tegen BZC ‘13 werd met 1-4 verloren en al snel maakte de gasten het eerste doelpunt. Uiteindelijk kreeg Forza geen grip op het duel en verloor ruim.

Slordig verdedigen.

In de 3e minuut lag de bal al in het Forza-doel. Slordig verdedigen leidde de goal in.

Hierna kwam Forza wat beter voor de dag. Sylvan Speelman zag de vrijstaande Jesper van Leeuwen die zijn schot helaas over zag gaan. Tim van Eeden schoot recht op de keeper en linksback Anfernee Masse brak door en mikte net buiten de 16 meter in de  rechterhoek, maar de bal belandde helaas aan de verkeerde kant van de paal.

BZC werd dus wel wat teruggedrongen en hanteerde veelal de lange bal op de zeer balvaste spits en zo konden ze ook in de 20ste minuut uitbreken en kon de 0-2 vrij makkelijk ingeschoten worden: 0-2.

Forza probeerde hierna de bal sneller rond te laten gaan om de vrije man  te vinden en zo werd in de 40ste minuut Sylvan goed aangespeeld en wist hij de keeper kansloos te laten : 1-2. Forza hield balbezit en  kopte Jasper Bosman vanuit een corner nog net naast, dus en ging de rust ook met deze stand in.

Meer druk uitoefenen.

Na de rust twee verse krachten bij de Almeerders om wat meer druk te kunnen zetten.

BZC’13 schrok hier niet van en verdedigde sterk en waren er maar weinig kansen voor Forza. BZC was in deze fase wel gevaarlijk met de counter en wist in de 55e minuut dan ook de derde treffer te scoren : 1-3. Daarna nog wel wat aanvullende impulsen van Forza met wel wat kansen, maar de ruimtes werden ook groter waardoor BZC lekker kon blijven counteren. Een kwartier voor tijd wist BZC nog via een fraaie volley de 1-4 te scoren en daarna ging de wedstrijd eigenlijk uit als een nachtkaars en had Forza deze wedstrijd anders voorgesteld maar de gasten waren deze middag beter in de afronding en was de uitslag wel terecht.