Waterwijk vrouwen blijven meedoen en verstevigen tweede plaats op ranglijst

De vrouwen van Waterwijk hebben met een dik verdiende maar krappe 0-1 overwinning de tweede plek op de ranglijst nog steviger in handen gekregen. Tegen het volwassen en geroutineerde team van DVVA werd het een gevecht zoals Waterwijk nog niet gehad heeft in de competitie, buiten de wedstrijd tegen Ajax.

Dominant spel.

Waterwijk was technisch en individueel zeker de betere en speelde de eerste helft dominant op de helft van DVVA. Al vroeg in de wedstrijd kwam de eerste grote kans voor Jaimy Rooze maar ze kon net de bal niet goed raken waardoor de keepster de bal eenvoudig kon oprapen. De volgende kans was voor Chalisa Lentejas die op rechts doorbrak maar haar harde schot uitstekend gestopt zag waarna Jaimy Rooze de rebound inschoot maar afgefloten werd voor buitenspel.

Waterwijk bleef goed aanvalsspel laten zien en kwam verdedigend niet in de problemen. Na een half uur kwam het doelpunt uitgerekend uit een hoekschop tot stand. De hoekschop van Salwa Boultam werd niet goed weggekopt en Saskia Vermeulen krulde de bal fraai vanaf 11 meter in de kruising 0-1.DVVA stelde er maar weinig tegenover en liep vaak stuk op de Waterwijk defensie.

Meer druk van DVVA.

Na de rust veranderde het spelbeeld. Waterwijk leek veel kracht gegeven te hebben in de eerste helft en DVVA was meer op de helft van Waterwijk te vinden. De energie was even weg en Waterwijk bracht Geneva Neslo en Britt Kater in het veld voor Salwa Boultamen Nouk Weultjes. Hoewel het balbezit meer in evenwicht was kwam DVVA tot geen enkel schot op het doel van Waterwijk. Saskia Vermeulen kon haar tweede doelpunt maken: na een fantastische versnelling vanaf het middenveld kwam ze oog in oog te staan met de keepster die haar schot knap pareerde. Zo bleef het bij 1 doelpunt en werd dit sterke team-optreden met drie punten beloond.