Overtuigende zege Waterwijk vrouwen tegen DVVA (3-1).

De vrouwen van Waterwijk hadden als inhaalwedstrijd, net als vorige week, DVVA als tegenstander. En opnieuw wisten de vrouwen te overtuigen door met 3 – 1 te winnen tegen deze sterke tegenstander.

Sterke start.

Waterwijk kwam sterk uit de startblokken en Jaimy Rooze verscheen na een pass van Lisa Smit in de 5e minuut alleen voor de keepster van DVVA. Zij wist het schot van Jaimy te stoppen. In de 10e minuut kreeg Waterwijk een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel. Saskia Vermeulen ontfermde zich over de bal en haar schot verdween met een fraaie krul over de muur en onhoudbaar in de rechter bovenhoek : 1–0. De toon was gezet en Waterwijk gingen door met druk zetten op de tegenstander en verscheen herhaaldelijk voor het doel van DVVA. Uit een voorzet van Elize Baartwijk pikte Lisa Haferkamp de bal op en schoot beheerst de 2–0 binnen. Waterwijk zat op rozen maar DVVA kende daarna een sterke periode en zette de verdediging van Waterwijk alsnog onder druk. Met name keepster Iris Bonny onderscheidde zich met enkele knappe reddingen. Toch moest ze een keer zwichten toen DVVA vanaf rechts de bal van de achterlijn terug trok en de spits deze aanval doeltreffend afrondde,:2–1. Dit was tevens de ruststand.

Wedstrijd snel beslist.

De tweede helft was nog geen 25 seconden oud of Waterwijk scoorde de 3 – 1. Britt Kater veroverde na de aftrap door DVVA de bal en zette Jaimy Rooze alleen voor het doel. Deze buitenkans liet Rooze niet onbenut en met een strak schot  knalde ze de bal in het DVVA-doel.. Deze treffer bracht de nodige rust terug in het Waterwijk team en men speelde met meer overleg tussen de linies. Hiermee werd de angel uit het spel van DVVA gehaald en de gevaarlijke voorhoede van DVVA kwam er niet meer aan te pas. Hier bleef het bij en was de zege verdiend.

Op 4 maart staat de derby tegen de vrouwen van Buitenboys op het programma. Dat moet spektakel opleveren.