Forza Almere verliest in slotfase tegen ‘s Graveland (2-3)

Forza Almere heeft weer een nederlaag moeten incasseren, tegen ‘s Graveland werd het uiteindelijk 2-3 en kregen de Almeerders iets te weinig. In de slotfase werd een strafschop tegen fataal voor de ploeg van Wim Vinck.

In de tweede minuut was Forza al succesvol, Bardo Vinck zat kort op de huid van een tegenstander en via snel spel kwam de bal via Jesper van Leeuwen en Yaniro Elmont naar de doorgelopen Sylvan Speelman die binnen schoof :1-0. In de 8e minuut nog een kans voor Forza die helaas geen goal opleverde, maar in de 10de minuut kwam een  corner van links via een ’s Graveland speler bij Rushil Ramkisoensing, die de rust bewaarde en de 2-0 scoorde. ’s Graveland wist in deze fase geen vuist te maken en ondanks dat ze meer de bal hadden was scoren een te moeilijke opgave. Forza bleef een licht overwicht houden en kreeg nog meer kansen maar Anfernee Mase kwam niet tot scoren.Kort daarna eigenlijk de grootste kans van ’s Graveland. Een schot van buiten de 16 wat naast ging. Kort daarna nog een schot, maar die was zo ver, dat niemand er van schrok.

Spannende tweede helft.

In de 35e minuut was het weer linksback Anfernee die door kon stomen  en de voorzet kon door Speelman gekopt worden, maar helaas was de inzet te slap. Ondanks nog een laatste kans van ’s Graveland in de laatste minuut van de eerste helft, dus eigenlijk een meer dan verdiende ruststand van 2-0.

Nu kwamen de gasten beter voor de dag en kregen ook kansen en uit een voorzet maakte zij dan ook koppend de 2-1. Nu werd het weer spannend en waren er in de tweede helft kansen voor beide ploegen.De gasten zette nog meer druk en Forza had daar veel moeite mee maar later ging de strijd weer gelijk op. Uiteindelijk maakt de gasten toch gelijk en maakte in de slotfase ook nog de winnende treffer:2-3. Een hard gelach dus voor de Almeerders die een terecht gelijkspel aan de neus voorbij zag gaan. Met deze nederlaag staat de ploeg er inmiddels niet fraai voor en zal komende wedstrijd tegen BVV ‘31 gewonnen moeten worden.