Waterwijk vrouwen slaat na rust toe in derby tegen Buitenboys vrouwen.

Het duel in de 3e klasse tussen de vrouwen van Waterwijk en Buitenboys leverde een aardige wedstrijd op Waterwijk dat hoog op de ranglijst staat moest kunnen winnen van het lager geplaatste Buitenboys. Dat gebeurde dan ook maar de schade bleef voor Buitenboys nog enigszins beperkt. Waterwijk scoorde 4x en Buitenboys niet een keer.

Moeilijk scoren.

Het verschil op de ranglijst, Waterwijk tweede en Buitenboys tweede van onderen, was snel zichtbaar in de eerste helft maar kwam niet tot uiting in de score. Het aantal opgelegde kansen voor Waterwijk was heel groot maar of de keepster, of de lat (tweemaal Salwa Boultam)  en paal (Jaimy Rooze) verhinderden dat Waterwijk de score opende. Waterwijk was te gehaast in de zestien meter waardoor de schoten in kansrijke positie over of naast gingen (Lisa Haferkamp). Zo werd de rust met een 0-0 stand bereikt.

Snelle score.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld maar nu wist Jaimy Rooze snel het net te vinden. Een gekraakt schot van Joy Ugawa werd door Jaimy Rooze opgepikt en beheerst binnengeschoten. Daarmee was de ban gebroken en al snel volgde de 2-0. Lisa Haferkamp zetten vanaf links door en schoot vanuit moeilijke hoek binnen 2-0.  Halverwege de tweede helft werd het 3 – 0, via een goede aanval over de vleugel belandde de bal via Elize Baartwijk bij Saskia Vermeulen die hard inschoot.Het slotakkoord was aan Jaimy Rooze, zij scoorde de 4-0 na een pass op maat van Nouk Weultjes waarmee Waterwijk de wedstrijd winnend afsloot.