Winst voor FC Almere na spannende slotfase

FC Almere heeft zaterdag een nuttige overwinning geboekt op sv Zeist. Een snelle voorsprong en daarna nog twee goals verzekerde de ploeg van Sandor Augustijn zich van een 3-0 ruststand. Later in de tweede helft scoorde sv Zeist toch nog twee keer en was de slotfase nog spannend.

Stormachtig.

De harde wind deed geen goed aan het duel en hadden beiden partijen last hiervan. In de 6e minuut nam Almere een voorsprong, een vrije schop van Ruben Gerth verdween fraai in het doel:1-0. Niet veel later nog een kans op een doelpunt maar Kelvin Hogendoorn schoot hoog over. Ook was er een aardige poging van de gasten maar ook deze leverde niets op. In de 26e minuut maakte Almere de 2-0 door Sharinda Jagroep die laag de Zeist-doelman passeerde. Vlak voor de rust scoorde Almere nogmaals door Max Wolters:3-0 en werd dit ook de ruststand.

Wind mee.

De tweede helft kreeg Zeist de wind mee en verscheen dan ook herhaaldelijk voor het Almere-doel. Later in de tweede helft was het Zeist dat dan ook scoorde en bleef de druk op het doel van de thuisclub. In blessuretijd wisten de gasten nog eens te scoren en werd het nog spannend genoeg maar de punten bleven in Almere en deed men goede zaken en ging men Zeist voorbij op de ranglijst en bezet nu de zesde plek.

Komende wedstrijd gaat Almere op bezoek bij Altius.