Knappe winst ASC Waterwijk op FC Breukelen

In de zaterdag tweede klasse B heeft Waterwijk een verdiende overwinning behaald en liet men deze middag veel karakter zien dat mede er aan mee hielp om deze winst over de streep te trekken.

Felle start.

De gasten begonnen fel aan de wedstrijd en moest Waterwijk alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Een kopbal uit een corner en een uit een snelle aanval werden in deze fase ongedaan gemaakt en pakte hierna de ploeg van Ben Vis de draad weer op. In minuut 25 was er een aardige kans voor Tim Klaasen-Bos maar de doelman greep goed in. Even later een pittige overtreding van een Waterwijk speler maar deze kwam goed weg met geel. Breukelen bleef gevaarlijk en kon Waterwijk in de 32e minuut niet voorkomen dat Brilleman de stand op 0-1 bepaalde uit een harde schuiver. Hierna werd Waterwijk sterker en had snel het antwoord klaar toen Gary Bouwmeester onreglementair werd neergelegd en de daaropvolgende vrije schop leverde uiteindelijk de 1-1 op door Barry Smitz. Dit was ook de ruststand.

Solo Klaasen-Bos.

In de tweede helft twee gelijkwaardige ploegen met kansen over en weer. Waterwijk drong nu meer aan en was het Douwe Willemars die na een mooie actie laag en hard de 2-1 inschoot. Vlak hierna nog een mogelijkheid voor Inge maar in de rebound miste hij van dichtbij. Het spel golfde op en neer en was Breukelen dicht bij de gelijkmaker maar doelman Gijs Roelofsen bewees weer zijn klasse. Waterwijk bleef hierna de toon aangeven en ging Klaassen -Bos op rechts goed door en was de tegenstander te snel af en zijn voorzet kwam bij Bouwmeester die de 3-1 scoorde. Waterwijk leek op rozen te zitten maar de tegenstander kwam goed terug en kreeg men in de 74e minuut een penalty toen Jimmy de Haas zijn tegenstander binnen het beruchte gebied vloerde en blij mocht zijn dat de arbiter dit met geel af deed. Jesse Oliekan maakte vanaf elf meter geen fout en scoorde de 3-2. De strijd was weer open en moest Waterwijk nog flink aan de bak maar hield uiteindelijk stand en hield de drie punten in Almere. Voor de 2e periode was dit een goed resultaat en blijft het spannend wie deze periode op zijn naam zal brengen. Er moeten nog zes speelronden gespeeld worden.